Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norsk ambassade stengt etter terrortrussel

Norges ambassade i Etiopia er stengt etter at det ble rettet en terrortrussel mot ambassaden i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske ambassaden ble underrettet om terrortrusselen i går. Fra i dag var den stengt for publikum og de ansatte holdt seg hjemme. Det arbeider rundt 10-12 ansatte ved ambasseden. Fire av disse skal være norske, opplyser UD til Dagbladet.no Det er planlagt at ambassaden vil åpne igjen neste uke.

Tar ingen sjanser

- Vi har mottatt informasjon fra et nærstående land. Det er på bakgrunn av denne informasjonen at vi har iverksatt tiltak, sier pressetalsmann Karsten Klepsvik til Dagbladet.no.

Han ønsker ikke å si noe om hvilket land som har informert Norge, ei heller hva slags informasjon som har tilflytt UD.

Etter hva Dagbladet forstår har UD en viss kjennskap til hvem som står bak trusselen. UD skal også vite hva trusselen går ut på. Dette har resultert i at de ansatte går tilbake på jobb i morgen, selv om den vil være stengt for publikum.

- Hva er bakgrunnen for at dere mener det er trygt å være i ambassadebygningen fra i morgen av?

- Vi har iverksatt en del sikkerhetstiltak på bakgrunn av informasjonen vi mottok, uten at jeg vil gå nærmere inn på dette, sier Klepsvik.

Flere truet

Også tre-fire andre nasjoner som har ambassader i Etiopia skal ha blitt stengt i dag på bakgrunn av trusler. UD ønsker ikke å opplyse hvilke land dette dreier seg om, før landene offentliggjør det selv.

Trusselen i går er den andre som har rammet en norsk ambassade etter at terrororganisasjonen al-Quiada satte Norge på sin liste over terrormål. 29. mai stengte Norge inntil videre sin ambassade i Kenyas hovedstad Nairobi etter at en terrortrussel ble fremsatt mot bygningen hvor den norske ambassaden holder til.

- Jeg vil ikke spekulere i om det er en sammenheng mellom de to truslene, men i disse tider må vi ta dette meget alvorlig, sier Klepsvik til NRK.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media