Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norsk ambassadeansatt i Aten frykter angrep - vil bytte ut diplomatskilt

Flere ambassader har gjort det samme.

FRYKT: En ansatt ved den norske ambassaden i Aten vil bytte ut diplomatskiltene på bilen sin i frykt for angrep ved demonstrasjoner og innbrudd. Flere ambassader har gjort det samme. Her et bilde fra en demonstrasjon i slutten av mai. Foto: AFP Photo / NTB Scanpix
FRYKT: En ansatt ved den norske ambassaden i Aten vil bytte ut diplomatskiltene på bilen sin i frykt for angrep ved demonstrasjoner og innbrudd. Flere ambassader har gjort det samme. Her et bilde fra en demonstrasjon i slutten av mai. Foto: AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ansatt ved den norske ambassaden i Aten vil bytte ut diplomatskiltene på bilen sin i frykt for angrep og innbrudd. Flere ambassader har gjort det samme.

Den norske ambassaden begrunner ønsket i et brev til greske myndigheter med at det norske utenriksdepartementet har bedt sine ambassadører om å unngå «unødvendig eksponering», skriver Dagens Næringsliv.

«I løpet av det siste året har demonstranter angrepet et økende antall diplomatiske kjøretøyer. Den ansatte parkerer bilen foran huset sitt i et relativt avsidesliggende område. Gitt hyppige antall innbrudd kan en diplomatbil tiltrekke seg uønskede gjester», skriver ambassaden i brevet.

Det var Tyrkia som begynte å kutte ut de blå diplomatskiltene. Siden har Tyskland og Frankrike gjort det samme, mens både USA, Storbritannia og Nederland ifølge avisen har redusert bruken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media