- Norsk ambassadør ble sexpresset av KGB

Forfatter Alf R. Jacobsen hevder at ambassadørens utsvevende privatliv ble utnyttet av sovjetisk etterretning.

BLE PRESSET: Flere diplomater som jobbet ved den norske ambassaden i Moskva ble presset på grunn av deres homoseksuelle legning. Ifølge Alf. R. Jacobsen hadde det stor innvirkning på den norske ambassadøren. Foto: NTB SCANPIX
BLE PRESSET: Flere diplomater som jobbet ved den norske ambassaden i Moskva ble presset på grunn av deres homoseksuelle legning. Ifølge Alf. R. Jacobsen hadde det stor innvirkning på den norske ambassadøren. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Publisert

BERLIN (Dagbladet): Norske diplomater ble under andre verdenskrig sexpresset av den sovjetiske etterretningstjenesten KGB.

Dagbladet avslørte i 2014, basert på dokumentene fra det hemmelige Mitrokhin-arkivet, at diplomatene fikk valget mellom å hjelpe KGB, eller at intime bilder av dem sammen med unge russiske menn ble delt med norsk UD.

Nå har den profilerte forfatteren Alf R. Jacobsen skrevet boka «Skjebnehøst» om krigens siste dager i Nord-Norge. Der spiller funnene i de hemmelige dokumentene en viktig rolle. Forfatteren mener de intime forholdene kan ha ført til at ambassadøren i Moskva ga råd til den norske regjeringen som kunne ha endret Norge for alltid.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer