- Norsk ambassadør ble sexpresset av KGB

Forfatter Alf R. Jacobsen hevder at ambassadørens utsvevende privatliv ble utnyttet av sovjetisk etterretning.

BLE PRESSET: Flere diplomater som jobbet ved den norske ambassaden i Moskva ble presset på grunn av deres homoseksuelle legning. Ifølge Alf. R. Jacobsen hadde det stor innvirkning på den norske ambassadøren. Foto: NTB SCANPIX
BLE PRESSET: Flere diplomater som jobbet ved den norske ambassaden i Moskva ble presset på grunn av deres homoseksuelle legning. Ifølge Alf. R. Jacobsen hadde det stor innvirkning på den norske ambassadøren. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BERLIN (Dagbladet): Norske diplomater ble under andre verdenskrig sexpresset av den sovjetiske etterretningstjenesten KGB.

Dagbladet avslørte i 2014, basert på dokumentene fra det hemmelige Mitrokhin-arkivet, at diplomatene fikk valget mellom å hjelpe KGB, eller at intime bilder av dem sammen med unge russiske menn ble delt med norsk UD.

Nå har den profilerte forfatteren Alf R. Jacobsen skrevet boka «Skjebnehøst» om krigens siste dager i Nord-Norge. Der spiller funnene i de hemmelige dokumentene en viktig rolle. Forfatteren mener de intime forholdene kan ha ført til at ambassadøren i Moskva ga råd til den norske regjeringen som kunne ha endret Norge for alltid.

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer