Norsk ambassadør håper nordmenn ikke blir hjemme

Men den norske ambassadøren i Aten, håper at nordmenn fortsetter å strømme til ferielandet.

GATESLAG: En demonstrant kaster stein mot opprørspoliti utenfor det greske parlamentet i dag. Foto: FILIPPO MONTEFORTE/EPA
GATESLAG: En demonstrant kaster stein mot opprørspoliti utenfor det greske parlamentet i dag. Foto: FILIPPO MONTEFORTE/EPA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den norske ambassaden i Aten ligger 400 meter unna Syntagma og opptøyene i Aten, men tar situasjonen med stor ro.

- Norske turister bør bare glede seg til å reise ned hit. Det er flott her nå, sol og varmt, sier ambassadør Sverre Stub til Dagbladet.

Ser på fra vinduet Når Dagbladet ringer står Stub i vinduet i ambassaden og ser i retning av de store demonstrasjonene i Aten.

Tusener av demonstranter protesterer mot den økonomisk innstrammingspakken som skal opp for votering i parlamentet i dag.- Vi ser godt når det er er tåregassskyting. Der ja, nå hørte jeg et skudd til, sier Stub.

Ber om besøk Likevel ber han norske turister besøke landet.

- Det er ingen grunn til at norske turister til å være bekymret eller holde seg unna Hellas eller Aten. Vi anbefaler at man holder seg unna demonstrasjonene i de store byene på fastlandet og følger med på nyhetene. Er du på Kreta, så merker du ikke noe til dette, sier Stub.

Mens den svenske ambassaden i byen melder om stor pågang overfor avisa Expressen, merker Stub lite til bekymrede nordmenn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer