GATESLAG: En demonstrant kaster stein mot opprørspoliti utenfor det greske parlamentet i dag. Foto: FILIPPO MONTEFORTE/EPA
GATESLAG: En demonstrant kaster stein mot opprørspoliti utenfor det greske parlamentet i dag. Foto: FILIPPO MONTEFORTE/EPAVis mer

Norsk ambassadør håper nordmenn ikke blir hjemme

Men den norske ambassadøren i Aten, håper at nordmenn fortsetter å strømme til ferielandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den norske ambassaden i Aten ligger 400 meter unna Syntagma og opptøyene i Aten, men tar situasjonen med stor ro.

- Norske turister bør bare glede seg til å reise ned hit. Det er flott her nå, sol og varmt, sier ambassadør Sverre Stub til Dagbladet.

Ser på fra vinduet Når Dagbladet ringer står Stub i vinduet i ambassaden og ser i retning av de store demonstrasjonene i Aten.

Tusener av demonstranter protesterer mot den økonomisk innstrammingspakken som skal opp for votering i parlamentet i dag.

- Vi ser godt når det er er tåregassskyting. Der ja, nå hørte jeg et skudd til, sier Stub.

Ber om besøk Likevel ber han norske turister besøke landet.

- Det er ingen grunn til at norske turister til å være bekymret eller holde seg unna Hellas eller Aten. Vi anbefaler at man holder seg unna demonstrasjonene i de store byene på fastlandet og følger med på nyhetene. Er du på Kreta, så merker du ikke noe til dette, sier Stub.

Mens den svenske ambassaden i byen melder om stor pågang overfor avisa Expressen, merker Stub lite til bekymrede nordmenn.

Råd - Vi har har lagt ut mange råd og informasjon på hjemmesiden vår. Vi håper folk bruke sunn fornuft og holde seg unna demonstrasjoner, der kan det bli uhyggelig og oppstå farlige situasjoner på grunn av steinkasting. Men i øvrige deler av Athen går livet sin vante gang, sier Stub.

- Demonstrasjonsturisme er ikke å anbefale?

- Nei, det anbefaler vi overhode ikke.

Store deler av kollektivtransporten i Aten står stille og noen turistattraksjoner er stengt. Mange som deltar i generalstreiken i Hellas, reiser med egne busser inn til Aten for å demonstrere mot myndighetene.

IKKE BEKYMRET: Den norske ambassadøren Sverre Stub i Aten ber folk holde seg unna demonstrasjonene. Ellers håper han folk nyter ferien i Hellas. Foto: Knut Falch / Scanpix
IKKE BEKYMRET: Den norske ambassadøren Sverre Stub i Aten ber folk holde seg unna demonstrasjonene. Ellers håper han folk nyter ferien i Hellas. Foto: Knut Falch / Scanpix Vis mer