Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norsk ambassadør i Marokko drapstruet av Khalid Skah

- Han sa han skulle drepe oss og kidnappe ambassadebarna.

TRUET PÅ LIVET: Den norske ambassadøren i Marokko, Bjørn Blokhus, sier til Dagbladet at han er blitt drapsturet av Khalid Skah. Han er for tiden på ferie i Norge, men skal tilbake til Marokko etter sommeren. Foto: Torbjørn Grønning
TRUET PÅ LIVET: Den norske ambassadøren i Marokko, Bjørn Blokhus, sier til Dagbladet at han er blitt drapsturet av Khalid Skah. Han er for tiden på ferie i Norge, men skal tilbake til Marokko etter sommeren. Foto: Torbjørn Grønning Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Den norske ambassadøren i Marokko, Bjørn Blokhus, og flere av hans kolleger på ambassaden er blitt truet på livet av OL-gullvinneren Khalid Skah.

- Skah har kommet med en rekke konkrete trusler mot meg og mine kolleger på ambassaden. Han sa han skulle drepe oss, og truet også med å kidnappe barna til ansatte på ambassaden, sier Bjørn Blokhus til Dagbladet.

I går skrev Dagbladet.no om hvordan Skahs norske ekskone, Anne Cecilie Hopstock, rømte med barna i seilbåt fra Marokko i forrige uke.

- Ubehagelig
Nå forteller Blokhus om hva han og de øvrige ambassademedarbeiderne har måttet tåle i et forsøk på å beskytte barna mens de fortsatt bodde hos Khalid Skah i Marokko.

- Det har vært en ubehagelig tid. Truslene fra Skah har pågått i flere måneder. Allerede har en norsk politimann tilknyttet ambassaden blitt angrepet i forbindelse med denne saken, sier Blokhus.

Politimann angrepet
Denne politimannen har vært med i flere møter med Skah. Han ble angrepet i sitt hjem av to menn og slått i hodet med en machetekniv, ifølge Blokhus.

- Vi kan ikke utelukke at Skah står bak angrepet, sier ambassadøren, som opplyser at politimannen ikke ble alvorlig skadet.

Kritiserer marokkanske myndigheter
Han har anmeldt trusler til marokkansk politi og relevante myndigheter, men foreløpig er Skah en fri mann og han er ikke blitt kalt inn for avhør, ifølge Blokhus.

- Vi er mildt sagt overrasket over at ingenting har skjedd i denne saken, og er skuffet over politiets håndtering av den, sier Blokhus.

IDRETTSSTJERNE: Khalid Skah bodde i Norge i flere år og var idrettsstjerne før han flyttet med norsk kone og to barn til Marokko. Foto: Ole C, H. THOMASSEN
IDRETTSSTJERNE: Khalid Skah bodde i Norge i flere år og var idrettsstjerne før han flyttet med norsk kone og to barn til Marokko. Foto: Ole C, H. THOMASSEN Vis mer

For en måned siden stilte myndighetene med vakter til disposisjon utenfor bygget, men disse er der bare tidvis og vaktholdet er ikke godt nok per i dag, ifølge Blokhus.

Han presiserer at det er vertslandet til ambasssaden som har ansvaret for sikkerheten.

Vant OL-gull
Khalid Skah er en tidligere marokkansk friidrettsutøver. Han vant OL-gull i 1992 på 10 000 meter. Etter gullet fikk han en bil av kong Hassan av Marokko. Og han også løpt for Idrettslaget i Bondeungdomslaget i Oslo (BUL).

Dagbladet har gjentatte ganger forsøkt å få tak i Khalid Skah, men han har ikke svart på avisens henvendelser.
Vedkommende som svarer på hans mobiltelefon, la på etter at Dagbladet hadde presentert seg.

FIKK BARNA TILBAKE: Ekskona til Khaild Skah, Anne Cecilie Hopstock, er glad for å ha fått barna tilbake til Norge. Truslene mot ambassaden forverret situasjonen for henne. Foto: Tomm W. Christiansen
FIKK BARNA TILBAKE: Ekskona til Khaild Skah, Anne Cecilie Hopstock, er glad for å ha fått barna tilbake til Norge. Truslene mot ambassaden forverret situasjonen for henne. Foto: Tomm W. Christiansen Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling