Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Målt til 2,2 i promille:

Norsk artist tiltalt for fylle­kjøring med luksusbil. - Dette var et uhell

Hadde 2,22 i promille to timer etter at hun krasjet inn i en eller flere biler i Oslo, ifølge tiltalen fra Oslo tingrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En kjent norsk kvinnelig artist i 30-åra er tiltalt for å ha kjørt i beruset tilstand og for forulemping av offentlig tjenestemann, etter en hendelse i Oslo sentrum i fjor høst.

Det var VG som først omtalte saken i Norge.

Ifølge tiltalen kjørte kvinnen en luksusbil i Bernt Ankers gate i Oslo 29. september i fjor «til tross for at hun var påvirket av alkohol og/eller andre berusende eller bedøvende midler».

Hun skal også ha kjørt inn i en eller flere biler på stedet, noe som førte til materielle skader, ifølge tiltalen.

Politiadvokat Tone-Anne Stene i Oslo politidistrikt sier til Dagbladet at politiet ikke kan utelukke at det er snakk om materielle skader på flere biler.

Tiltalte ble pågrepet en drøy time etter hendelsen, og en blodprøve som ble tatt av tiltalte to timer etter kjøringen viste at hun hadde 2,22 i promille, heter det i tiltalen.

- Sjokkert

Hun er også tiltalt for forulemping av offentlig tjenestemann, etter at hun skal ha ropt til to politibetjenter. Ifølge tiltalen «skrek og/eller kjeftet» hun også på en av politimennene og satte seg kraftig til motverge.

- Når det er tatt ut en tiltalebeslutning, så er det gjort på bakgrunn av bevisene i saken. På det grunnlaget mener vi det bevist utover enhver rimelig tvil at hun er skyldig, sier Stene til Dagbladet.

Artistens advokat har foreløpig ikke besvart Dagbladets henvendelser.

Artistens manager sier til Dagbladet at det hele var et uhell, og hevder at den etablerte norske artisten ikke kjørte i beruset tilstand.

- Vi mener at det ikke foreligger noe straffbart, at dette var et uhell. Vi er sjokkert over behandlingen fra politiet. Nå skal saken opp i retten, og vi håper på en god vurdering der, sier artistens manager til Dagbladet.

Hevder det var et uhell

Manageren forklarer at artisten mener det skjedde et uhell med en annen bil, men at hun deretter gikk ut av bilen for å sjekke uten å oppdage noen skader.

Deretter skal artisten ha beveget seg videre til en samling med venninner der det ble drukket alkohol. Det var ifølge manageren først da hun forlot denne samlingen at politiet kom. Artisten har selv forklart at politiet «la henne i bakken», forteller manageren.

- Personen har ikke kjørt bil i beruset tilstand, og politiet har ikke tatt henne i å kjøre noe som helst. Hun drakk etter den ulykken skjedde. Selv mener artisten at det heller ikke var snakk om noen ulykke, så at denne andre personen velger å ringe politiet i etterkant får stå for hans regning, sier artistens manager til Dagbladet.

Dagbladet kommer tilbake med mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media