Norsk barnefamilie fant hodeløst lik i grotte

- Han var kritthvit, naken og hadde hverken hode, hender eller føtter.

HÅPET HAN SÅ FEIL: Den norske barnefaren viser politiet grotten hvor det hodeløse liket lå på Ruapuke Beach, like ved Raglan, New Zealand. Foto: Privat
HÅPET HAN SÅ FEIL: Den norske barnefaren viser politiet grotten hvor det hodeløse liket lå på Ruapuke Beach, like ved Raglan, New Zealand. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En hyggelig campingtur i New Zealand endte i en uhyggelig oppdagelse for en norsk barnefamilie forrige torsdag.

Familien på tre fra Trondheim hadde overnattet ved en strand og bestemte seg for å ta en titt på de store grottene som lå like ved campingplassen på Ruapuke Beach, like ved Raglan.

- Jeg hadde datteren min på ett og et halvt år på armen da jeg fikk øye på noe jeg skjønte var en menneskekropp. Jeg snudde meg fort rundt og ga fra meg datteren min til kona, forteller familiefaren (26) til Dagbladet.

Uten dekning Det unge paret har begge vært på et utvekslingsprogram ved University of Auckland frem til november, og har siden da feriert i landet sammen med sin 18 måneder gamle datter.

Faren forteller at han klarte å holde seg fattet og rolig helt til politiet kom, men at både han og kona (24) synes situasjonen var veldig ubehagelig.

- Vi var langt utenfor allfarsvei og hadde først ikke dekning på telefonen. Det var en veldig spesiell følelse og sitte utenfor grotten og vente på politiet, sier han.

Naken og kritthvit En liten stund håpet trondheimsmannen at han hadde sett feil, men da politiet kom til stedet var det ingen tvil om hva som befant seg i grotten.

- Han var naken og helt kritthvit. Hender, føtter og hode var borte. Det var ganske makabert, forteller han.

Den lille familien fra Trondheim har enda noen dager igjen av ferien sin, og prøver nå å glemme den ekle opplevelsen.

- Våre tanker er selvfølgelig med mannens familie. Vi prøver å nyte varmen nå den siste tiden, men det er klart vi gleder oss til å komme hjem, sier familiefaren.

Hvem den døde er og hvordan kroppen havnet i grotten er fortsatt et mysterium. En obduksjon av levningene har enda ikke hjulpet politiet å identifisere mannen. John Lindsay (36) ble meldt savnet etter å ha dykket utenfor Ruapuke 7. november, og politiet utelukker ikke at den døde kroppen kan være dykkerens.

- På grunn av kroppens tilstand har identifiseringen vært vanskelig, men vi vil nå prøve å identifisere mannen ved hjelp av en DNA-analyse som vil ta litt tid, sa Politioverbetjent Mike Whitehead til Waikato Times 4. desember.

UHYGGELIG SLUTT PÅ FERIEN: En norsk barnefamilie fant et lik uten hode, føtter og hender i Raglan, New Zealand. Foto: Privat
UHYGGELIG SLUTT PÅ FERIEN: En norsk barnefamilie fant et lik uten hode, føtter og hender i Raglan, New Zealand. Foto: Privat Vis mer