Norsk barnetrygd i strid med EØS-avtalen

Slår EFTA-domstolen fast.

I STRID MED EØS: ESA har konkludert med at begrensningene i den norske barnetrygden er i strid med EØS-avtalen. Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet har nå to måneder på seg for å innføre endringene. 
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
I STRID MED EØS: ESA har konkludert med at begrensningene i den norske barnetrygden er i strid med EØS-avtalen. Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet har nå to måneder på seg for å innføre endringene. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oppdatering: Dagbladet meldte tidligere ved en feil at Norge har fått en siste advarsel fra ESA. Det korrekte er at EFTA-domstolen nå slår fast at norsk praksis i visse tilfeller er brudd med EØS-avtalen.  Artikkelen er oppdatert.

EFTA-domstolen mener Norges praksis med å nekte barnetrygd til arbeidstakere i Norge i visse tilfeller er brudd på EØS-avtalen.

Striden handler om saker der foreldre er separert eller skilt og barnet bor sammen med en av foreldrene i et annet EØS-land enn Norge, mens den andre parten jobber her i landet.

Dermed må norske myndigheter betale barnetrygd til barn som har arbeidende foreldre i Norge, om foreldrene ikke er gift, slår EFTA-domstolen fast.

Hittil har det vært slik at om en polsk snekker jobber i Norge, får ikke barnet hans i Polen norsk barnetrygd dersom han er skilt fra barnets mor.

(NTB)