Norsk basehopper omkom i Italia

En 31 år gammel nordmann mistet livet under basehopping utenfor den italienske byen Arco ved Gardasjøen skjærtorsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

31-åringen fra Oslo var sammen fire venner på påskeferie i Europa for å drive med basehopping da ulykken skjedde.

Han hoppet fra et ca. 1.000 meter høyt fjell utenfor byen Arco ved Gardasjøen i Italia, men traff fjellveggen og døde. Fallet fra toppen er cirka 600 meter.
 

- Vi sto nede og så at det gikk galt. Han havnet på en fjellhylle og måtte hentes med helikopter. Det var ikke noe å gjøre, sier Johnny Bjørkås, leder av Norges Baseforbund, til NTB.

Han var til stede da ulykken skjedde. Sammen med de andre nordmennene sto han på bakken og så at 31-åringen havnet i fjellveggen.

- Populært 

Ifølge Bjørkås er fjellet det mest brukte til basehopping i Europa, og det er ikke regnet som spesielt farlig. Været var fint da ulykken skjedde, det var lite vind og god sikt i området.

- Det er en risikofylt sport vi driver med. Alle vet det, og vi har opplevd ulykker før. Men akkurat nå kjennes det litt uvirkelig, og vi tar vare på hverandre så godt vi kan, sier Bjørkås.

Mannen som døde, beskrives som en erfaren fallskjermhopper med omtrent 20 basehopp bak seg. Ifølge Bjørkås var det 30-40 klatrere fra flere nasjoner i området da ulykken skjedde.

I avhør
De fire nordmennene har vært til avhør hos politiet, og de har også hatt kontakt med mannens familie i Norge. De avbryter oppholdet i Italia før planen og reiser hjem til Norge lørdag.

Ifølge VG Nett var mannen medlem av Oslo fallskjermklubb, men basehoppingen i Italia skal ha vært uorganisert, og uten tilknytning til fallskjermklubben. Den omkomne skal ha hatt en stor vennekrets, og nyheten om tapet av vennen er mottatt med sorg i miljøet.

- Vi kjenner til saken, og vil sørge for at de som er rammet av ulykken får hjelp fra oss, dersom det er ønskelig, sier informasjonsrådgiver Eirik Bergesen i Utenriksdepartementet.

(NTB)