Norsk båt i brann

Det norske fryseskipet «Spring Dream» tok fyr utenfor vestkysten av Sør-Afrika. Det fillippinske mannskapet på 25 ble reddet i land.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fryseskipet M/S «Spring Dream», som er deleid av det norske rederiet Leif Høegh & Co, tok fyr utenfor kysten av Sør-Afrika i ettermiddag. - De ni offiserene som var igjen om bord for å slukke, har nettopp gitt beskjed om at de må gi opp. Vi har bedt dem først og fremst tenke på sin egen sikkerhet og om nødvendig forlate skipet. Det kan se ut som om brannen kommer til å gå sin gang, sier pressetalsmann Sebjørn Dahl i Høegh Fleet Services AS.

Hele mannskapet på 25 kommer fra Filippinene. 16 kom seg over til to trålere som la seg ved siden av det brennende skipet, mens ni offiserer ble igjen for å slukke.

Brannen oppsto i hjelpemaskinrommet da M/S «Spring Dream» befant seg 300 nautiske mil nordvest for Cape Town.

M/S «Spring Dream» er et fryseskip på 9.906 dødvekttonn, bygd i Japan i 1983. Det eies av Unicoolship som igjen eies 50-50 av Leif Høegh og sørafrikanske SAF Marin.

Skipet er chartret til Cool Carrier i Stockholm, og drives av Høegh Fleet Services, som er 100 prosent eid av rederiet Leif Høegh & Co.

(NTB)