Norsk båt i havsnød

Fem reddet, en sjette person sperret inne i båten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den norske slepebåten Nestor lastet med tømmer har ifølge Sveriges Radio havnet i havsnød utenfor Gotland i Sverige.

Fem personer er reddet ut av båten og brakt i helikopter til Gotland.

- Vi har hentet opp fem personer, men det er fortsatt én som er savnet, sier Kjell Abrahamsson ved Sjöräddningscentralen til Dagbladet.no.

Stengt dør

Først trodde redningsmannskapet at mannen som er fra Polen var innesperret på toalettet i båten, men toalettet er nå undersøkt uten at mannen er funnet.

Det antas at mannen er innesperret i den synkende båtens styrhus, som bare toppen er synlig på av og til nå. Mannen kan også ha havnet i sjøen.

Ifølge Dagens Nyheter har de andre i mannskapet fortalt at mannen to timer før båten begynte å få problemer gikk ned i kahytten sin, og at ingen så ham etter det.

Mannen kan ha hentet overlevelsesdrakten sin, og redningsmannskapets siste håp er nå å finne mannen i sjøen med denne på. Båten har kraftig slagside og halve båten ligger nå under vann, og det er kraftig vind - opp mot storm - og store bølger i området.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.