Norsk båt rett over jordskjelvets episenter

Uskadde mannskaper etter sjokkopplevelse.

NÆRE VED: Bergensrederiet Griegs skip Star America passerte like ved jordskjelvets episentrum utenfor kysten av Japan. Foto: Grieg.
NÆRE VED: Bergensrederiet Griegs skip Star America passerte like ved jordskjelvets episentrum utenfor kysten av Japan. Foto: Grieg. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mannskapet på den såkalte «open hatch»-båten «Star America», eid av Grieg Shipping i Bergen, ble kraftig rystet da båten i dag passerte nesten rett over episenteret til jordskjelvet utenfor Japan.

Skjelvet målte 8,9 på Richters skala, flere hundre mennesker er bekreftet omkommet.

- Vi hadde et skip som passerte bare tretti nautiske mil fra episenteret. Det er omtrent rett over episenteret. De merket kraftige rystelser, men var heldigvis ute på dypt vann, forteller Henry Svendsen, administrerende direktør i Grieg Shipping.

Ei nautisk mil er 1852 meter.

Ett minutts rystelser - Rystelsene varte i et minutt. Kapteinen trodde det var noe galt med hovedmotoren og løp opp på brua, forteller Svendsen.

Ingen ble skadet, men den filippinske kapteinen og hans mannskaper fikk med seg en kraftig sjokkopplevelse på veien nedover langs kysten av Japan for å losse avispapir og pulp.Ikke alle sjøfarende var like heldige som de norske rederiene, som ikke ser ut til å ha skadete blant sine ansatte. Nå truer nye katastrofer. Statsminister Jens Stoltenberg er blant dem som har meldt seg for å hjelpe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer