«Norsk» bil ødelagt av eksplosjon i Riga

RIGA (NTB): En bil som den norske forretningsmannen Øyvind Winter i Rimi-kjeden hadde leid, ble ødelagt av en eksplosjon i sentrum av Latvias hovedstad Riga natt til torsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet opplyste først at bilen inneholdt en bombe, som kan ha vært plassert av den lokale mafiaen, men senere torsdag opplyste radioen i Riga at det var en gasseksplosjon som ødela bilen og skadet flere forbipasserende. Winter skal ikke ha blitt skadd.

Eksplosjonen førte til at det tok fyr i en leketøybutikk, og brannen spredte seg raskt til resten av bygningen.

- Etterforskningen pågår, og det er uklart hva som egentlig skjedde, sier ambassadesekretær Kristin Helene Jørgensen ved den norske ambassaden i Riga til NTB.

Eksplosjonen skjedde i Gamlebyen like etter midnatt. Flere forbipasserende ble skadd av glassplinter, og en person måtte fraktes til sykehus med hjerteattakk.

Det er to dager til valget på ny nasjonalforsamling i Latvia. Bombeteorien ble styrket da bilen ble knyttet til nestleder Ainars Slesers i Raimonds Pauls sentrumsparti Det nye partiet.

Årsaken til at Slesers ble knyttet til eksplosjonen skal være at han undertegnet leasingpapirene fordi Winther ikke oppholdt seg i Riga da bilen ble leiet.

(NTB)