Norsk bistand i Colombia

Norge har sagt sa ja til å delta i forhandlinger mellom gerilja og regjering i Colombia, opplyser utenriksminister Thorbjørn Jagland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jagland fikk henvendelse om dette fra Colombias regjering i påsken, og han sier at Norge har sagt ja til å bidra. Også geriljaen er enig i initiativet. Han informerte fredag ettermiddag sin amerikanske kollega Madeleine Albright om initiativet.

- Hun er veldig positiv til Norges engasjement i Colombia både i forhold til narkotikaproduksjonen i landet og fredsprosessen. Hun vil dessuten at europeiske land skal engasjere seg mer i landet, sier Jagland.

Det er blant annet snakk om å delta i en form for offentlig høring, for å få involvert en større del av samfunnet i en fredsprosess.

Norge skal sammen med Spania forsøker å bidra til at den omfattende narkotikaproduksjonen i Colombia kan legges om til vanlige former for landbruksproduksjon.

Det er et viktig spørsmål, fordi store deler av områdene som geriljaen okkuperer er avhengig av inntekter fra narkotikaproduksjon.

- Det er viktig å få i stand slike forhandlinger - ikke bare for Colombia, men for hele verden, da store deler av narkoproduksjonen kommer fra dette landet, sier Jagland.

(NTB)