Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Norsk bistand skal ligge på 1 prosent

Det forsikrer statsminister Erna Solberg.

PÅ FLUKT: I denne leiren nær Zualay i Liberia bor det flere tusen flyktninger fra Elfenbenskysten. FN meldte 4. februar at matmangelen er prekær, og at det vil være tomt for mat innen tre måneder. Foto: NTB Scanpix / AFP PHOTO / IFRC / Benoit Matsha-Carpentier
PÅ FLUKT: I denne leiren nær Zualay i Liberia bor det flere tusen flyktninger fra Elfenbenskysten. FN meldte 4. februar at matmangelen er prekær, og at det vil være tomt for mat innen tre måneder. Foto: NTB Scanpix / AFP PHOTO / IFRC / Benoit Matsha-Carpentier Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge statsminister Erna Solberg (H) vil regjeringen holde fast på 1-prosentmålet for bistanden i inneværende regjeringsperiode.

- Vi har ingen planer om å endre på dette målet, sa Solberg på et møte om FNs tusenårsmål fredag. Hun viser til at dette er en viktig sak for regjeringens samarbeidspartier KrF og Venstre.

- Ikke et mantra Statsministeren understreker likevel at målet om at bistanden skal utgjøre 1 prosent av bruttonasjonalproduktet (BNP), ikke må opphøyes til et mantra.

- Det er like viktig å føre en god politikk som å stirre på den ene prosenten. Handel er for eksempel vel så viktig, sier Solberg.

Kutter ut land Statsministeren åpner samtidig for å kutte ut mottakerland der utviklingen ikke går i demokratisk retning.

- Vi har noen land på lista. Uganda er ett av dem, sier Solberg.

Uganda har i en årrekke vært et av Norges viktigste samarbeidsland. Siden 2007 har bistanden ligget på nesten 400 millioner kroner i året i snitt.

De siste årene er regimet til president Yoweri Museveni blitt stadig mer autoritært og beskyldes for en rekke brudd på menneskerettighetene.

(NTB)

LOVER BISTAND: Statsminister Erna Solberg (H) hevder regjeringen vil beholde nivået på norsk bistand i hele fireårsperioden. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
LOVER BISTAND: Statsminister Erna Solberg (H) hevder regjeringen vil beholde nivået på norsk bistand i hele fireårsperioden. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hele Norges coronakart