- Norsk bistand ufølsom for konfliktene i Myanmar

- Øker risikoen for konfliktopptrapping, mener Fafo-forsker.

LITE FOKUS: - Det vi fant, var at det ble satt lite fokus på konfliktsensitivitet og konfliktanalyse i de prosjektene og prosjektdokumentene vi så på. Det var litt overraskende, sier Fafo-forsker Svein Erik Stave etter å ha undersøkt norsk Myanmar-bistand på naturressurs- og miljøområdet. Her en barneflyktning fra en konfliktsone i en midlertidig flyktningleir i KyaukMe i den nordlige Shan-staten i februar i år. Foto: EPA/Hein Htet
LITE FOKUS: - Det vi fant, var at det ble satt lite fokus på konfliktsensitivitet og konfliktanalyse i de prosjektene og prosjektdokumentene vi så på. Det var litt overraskende, sier Fafo-forsker Svein Erik Stave etter å ha undersøkt norsk Myanmar-bistand på naturressurs- og miljøområdet. Her en barneflyktning fra en konfliktsone i en midlertidig flyktningleir i KyaukMe i den nordlige Shan-staten i februar i år. Foto: EPA/Hein Htet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fafo-forsker Svein Erik Stave kjenner seg igjen i bekymringene tre lokale organisasjoner i Myanmar har tatt opp med landets nye statsråd for blant annet elektrisk kraft, Nobelprisvinner Aung San Suu Kyi.

I et brev som Dagbladet omtalte før helga krever organisasjonene stans i norske, statseide SN Powers planlagte vannkraftprosjekt Middle Yeywa inntil det blir fred i Shan-delstaten, fordi de mener kamp om naturressurser er sentralt i den væpnede konflikten.

- Dette er veldig relevant til det vi fant i vår studie, sier Svein Erik Stave til Dagbladet.

«Dypt problematisk»

Stave var leder i en Fafo-forskergruppe som i mai i fjor la fram en rapport om den norske Myanmar-bistanden på naturressurs- og miljøområdet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer