Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norsk boligselger rundlurt i Danmark

En nordmann dro i dag til Danmark for å selge sitt hus i Spania. I stedet ble han ranet for 130.000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen hadde annonsert sitt spanske hus til salgs for 4,7 millioner kroner via internett. Han kom i kontakt med interesserte kjøpere i København. De avtalte at handelen skulle bekreftes med en bankoverføring på 10 prosent av kjøpesummen.

Men som sikkerhet ville kjøperne ha 130.000 kroner i hendene under transaksjonen. Det gikk den troskyldige nordmannen med på.

Han møtte de antatte kjøperne på en restaurant. De la vesken med nordmannens penger i bagasjerommet på bilen sin, og avtalte å kjøre til en bank.

Men de tre mennene kjørte bare rundt på måfå. Den norske boligselgeren ante etter hvert uråd, og ba om å bli satt av. Det hadde ikke de stadig mer mistenkelige mennene noe imot. De satte ham av på Lossepladsvej, og kjørte videre - med nordmannens penger i bagasjerommet.

Etter at boligselgeren hadde anmeldt saken, ble bilen med mennene oppdaget av en politipatrulje. Til tross for en biljakt i nærmere 200 km/t, slapp de unna.

Senere onsdag ble imidlertid bilen oppdaget igjen, og da klarte det danske politiet å arrestere en av mennene. Han er siktet for medvirkning til bedrageri og tyveri.

Politiet i København fortsatte i kveld kveld jakten etter de to andre bedragere - og de 130.000 norske kronene. (©NTB)

-Bildetekst(er):

Scanpix ID: sp67d5f9En norsk mann ble onsdag fraranet 130.000 norske kroner av tre personer. Kort tid etter at nordmannen hadde anmeldt forholdet, oppdaget en politimann på motorsykkel bedragerne og tok opp jakten på dem. I en biljakt opp imot 200 km i timen klarte de tre å unnslippe politiet. Foto: Kristian Linneman/SCANPIX

Scanpix ID: sp67d5f8En norsk mann ble onsdag fraranet 130.000 norske kroner av tre personer. Kort tid etter at nordmannen hadde anmeldt forholdet, oppdaget en politimann på motorsykkel bedragerne og tok opp jakten på dem. I en biljakt opp imot 200 km i timen klarte de tre å unnslippe politiet. Foto: Kristian Linneman/SCANPIX

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media