Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norsk bookmaker i trøbbel

Norske nettspillere får ikke pengene sine, og i dag har det norske bookmakerselskapet Oddsalive stoppet alle spill.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lenge har det versert rykter om vanskelig økonomi for Oddsalive.com i det norske spillmiljøet. Fra og med i dag tidlig leverer ikke det maltaregistrerte selskapet odds på dagens kampprogrammet.

Dagbladet.no kjenner til flere nettspillere som har bedt om å få utbetalt saldoen på spillkontoen sin. Pengene er ikke kommet. FLere har ventet i opptil to måneder.

På en henvendelse via e-post innrømmer suppportansvarlig Geir Skår at gevinstene ikke er blitt utbetalt.

- Oddsalive er i ferd med å få nye eiere. Derfor venter vi med å betale penger til dette er avklart, sier Skår.

LSK-stopper og investor

Oddsalive ble stiftet for omlag to år siden. LSK-stopper Torgeir Bjarmann og tidligere Dine Penger-redaktør Christian Vennerød er blant de opprinnelige eierne. Siden har selskapet foretatt flere emisjoner.

På forskjellige debattsider på nettet spekulereres det i om Oddsalive har gått overende, og at spillernes penger er tapt. Daglig leder Rolf Skår svarer ikke på Dagbladet.nos gjentatte henvendelser om situasjonen i bookmakerselskapet.

- Det ville vært som en gave til Norsk Tipping dersom Oddsalive gikk konkurs, sier Jon Sagbakken, oddsekspert i Dagbladet.no.

Norsk klage til til Malta

Lotteritilsynet i Norge opplyser at det kan være dem som har sørget for at Oddsalive ikke lenger tilbyr odds. 13. mars sendte de en klage til det maltesiske lotteritilsynet, med bakgrunn i ulovlig markedsføring av nettspill i Norge.

- Vi ba om dem ta affære i forhold til de norske selskapene registrert på Malta og gjorde dem oppmerksomme på at lisensen var i strid med norsk lovgivning. Per definisjon er det ikke lov å tilby odds til det norske markedet, sier Atle Hamar, direktør i Lotteritilsynet til Dagbladet.no.

Lotteritilsynet ba også om en gjennomgang av lisensene til Unibet.com og Expekt.com. Men disse leverer i dag fortsatt odds på sine kamper.

- Hvis Oddsalive er stoppet av maltesiske myndigheter, synes vi det er veldig bra at de har reagert på vår henvendelse, sier Hamar.

Har du opplevd problemer med pengespill på nettet? Send en e-post!

(Dagbladet.no)

UTEN ODDS: Det norskeide bookmakerselskapet Oddsalive tilbyr ikke odds i dag, og har samtidig kansellert en del registrerte spill. Nå går ryktene om selskapets framtid.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!