Norsk borger fengslet i Kina - beskyldes for laksesmugling

Utenriksdepartementet bekrefter.

Arkivfoto: Kent Skibstad / NTB Scanpix
Arkivfoto: Kent Skibstad / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Utenriksdepartementet bekrefter at en norsk borger er fengslet i Kina. Kvinnen, som er siktet for smugling av laks, er tilknyttet oppdrettsselskapet Salmar.

Hun er varetektsfengslet i 30 dager med brev- og besøksforbud, siktet for å ha smuglet laks inn i Kina for mellom 150 og 180 millioner kroner, melder Fiskeribladet.

- Utenrikstjenesten er kjent med at en norsk borger er fengslet i Kina. Vedkommende tilbys konsulær bistand i samsvar med fast praksis og gjeldende rammer for bistand til fengslede norske borgere i utlandet, sier kommunikasjonssjef Frode O. Andersen i Utenriksdepartementet til Fiskeribladet.

Stanset på grensen

Kvinnen har ifølge Fiskeribladet tidligere vært bosatt i Bergen. Hun skal være gift med en nordmann og ha både norsk og kinesisk statsborgerskap.

Kina mener å ha avslørt omfattende smugling av norsk laks fra Vietnam til Kina. Totalt er laks for 720 millioner kroner stoppet på grensen. Kinesiske myndigheter opplyser at det er svært mye norsk frossen laks i tollbeslagene. Fisken er sendt med fly til Vietnam og blitt smuglet inn med båt til Kina til byene Guangzhou, Shanghai, Shenzhen og Beijing.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer