Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norsk-britiske Alexander (11) savnet etter flystyrten

Britisk internatskole er i sorg over tapet av eleven.

GIKK PÅ DENNE SKOLEN: Den norsk-britiske 11-åringen har vært elev på Clifton College Preparatory School i Bristol siden januar i år. Foto: SCANPIX
GIKK PÅ DENNE SKOLEN: Den norsk-britiske 11-åringen har vært elev på Clifton College Preparatory School i Bristol siden januar i år. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| En 11 år gammel norsk gutt er savnet etter Air France-ulykken, bekrefter UD overfor NTB.

Alexander Bjoroy (11) var elev ved Clifton College Preparatory School i den britiske byen Bristol.

Han skal ha tilbrakt en ukes lang skoleferie hos sin norske familie som er bosatt i Rio de Janeiro, og skulle tilbake til skolen da flyet forsvant i går.

Dobbelt statsborgerskap
Den tragiske nyheten om at gutten var om bord på det savnede flyet har vært tungt å bære for elever og lærere ved Clifton College Preparatory School i Bristol, melder Sky News.

- Vi håper på å få en rask avklaring om denne saken, men vi mangler et par tilbakemeldinger fra britiske myndigheter, sier pressevakt Trond Viken ved Utenriksdepartementet til Dagbladet.no.

I en pressemelding som blant andre Dagbladet har mottatt, skriver rektor ved skolen, John Milne, at skolen er i sorg etter den tragiske hendelsen. Etter det Dagbladet kjenner til, har gutten dobbelt statsborgerskap, og har derfor både britisk og norsk pass.

Godt likt
Han skal ha reist med det britiske passet på turen til Brasil.

- Han var en godt likt og respektert elev som vil bli sårt savnet av sine medelever og lærere. Våre dypeste kondolanser går til familien, skriver Milne.

Gutten omtales av britiske medier som en godt likt elev ved en av Storbritannias mest velrenomerte barneskoler. 11-åringen hadde bare vært elev ved skolen siden januar i år, men hadde fått svært mange venner.

11-åringen er den sjette personen fra flyulykken som knyttes til Norge.

Tidligere i dag meldte Dagbladet at Kristian Berg Andersen (38), Karsten Moholt (58) og sønnen Karsten Aleksander Moholt (35) fra Norge er blant de 228 savnede. Også islandske Helge Gustafsson (44), bosatt i Norge, var på flyet, og det samme var svenske Christine Badre Schnabl (34), som jobbet for Innovasjon Norge. I tillegg var en annen svensk kvinne som arbeidet og bodde i Asker på ulykkesflyet.


HALV STANG: Skolen der den norsk-britiske gutten gikk flagget i dag på halv stang. Foto: Clifton College
HALV STANG: Skolen der den norsk-britiske gutten gikk flagget i dag på halv stang. Foto: Clifton College Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!