Norsk bussjåfør nekter å kjøre kvinner med niqab

«Jeg kommer ikke til å kjøre EN meter med en passasjer som ser slik ut..»

NIQAB-NEKT: Det nesten heldekkende plagget niqab, som bare lar øynene - og i visse tilfeller hender - synes, har skapt mye debatt og kontrovers i Europa. Aki De Leon i Organisasjonen mot offentlig diskriminering (OMOD) reagerer sterkt på at en Unibuss-sjåfør vil nekte å kjøre personer som bærer niqab, og sier at dette strider mot loven om diskriminering. Foto: SCANPIX.
NIQAB-NEKT: Det nesten heldekkende plagget niqab, som bare lar øynene - og i visse tilfeller hender - synes, har skapt mye debatt og kontrovers i Europa. Aki De Leon i Organisasjonen mot offentlig diskriminering (OMOD) reagerer sterkt på at en Unibuss-sjåfør vil nekte å kjøre personer som bærer niqab, og sier at dette strider mot loven om diskriminering. Foto: SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 24. oktober i år skrev Steinar Grading, bussjåfør hos Unibuss, på Facebook-veggen sin at «Jeg kommer ikke til å kjøre EN meter med en passasjer som ser slik ut..» Kommentaren var på en VG-sak han hadde delt. Saken handlet om et forslag om niqab-treff for muslimske kvinner.

VG-saken, som ble skrevet i 2010, er ikke en del av de seneste årenes niqab-debatter. Grading har likevel valgt å dele saken.

På SMS til Dagbladet forteller han at han foreløpig ikke har opplevd at noen av passasjerene hans bærer niqab, og at han ikke har tenkt over hva han vil gjøre dersom en av passasjerene bruker det nesten heldekkende plagget.

- Jeg har nemlig ansvar for sikkerheten til mine passasjerer og vil da selvsagt si nei til personer som ikke viser sitt ansikt. Å ikke nekte slike personer adgang er ansvarsløshet, skriver Grading til Dagbladet på SMS.

- Bruker «sunt bondevett» Akhenaton De Leon, fra Organisasjonen mot offentlig diskriminering (OMOD) reagerer sterkt på Gradings utsagn, og sier at en bussjåfør ikke har lov til å lage sine egne regler for hvem han eller hun tillater å komme om bord på bussen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer