Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norsk coronapasient friskmeldt

Den norske studenten i Firenze, som var den første nordmannen smittet av coronaviruset, er nå friskmeldt og ute av karantene. Lederen i ANSA i Italia fryktet å bli sperret ute fra Norge.

ITALIA: Utenfor sykehuset i Firenze der den norske mannen (26) meldte seg med mistanke om at han var smittet. Han ble senere flyttet til et annet sykehus like utenfor Firenze. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
ITALIA: Utenfor sykehuset i Firenze der den norske mannen (26) meldte seg med mistanke om at han var smittet. Han ble senere flyttet til et annet sykehus like utenfor Firenze. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Det melder NRK.

Onsdag 26. februar kom beskjeden om at en norsk student i Firenze var smittet av coronaviruset. Folkehelseinstituttet bekreftet dette.

Det gjelder en norsk mann i 20-åra.

Nå er derimot nordmannen friskmeldt og ute av karantene. Den italienske regionsavisa La Nationale skriver at studenten ble testet på nytt lørdag, og prøvene kom tilbake negative. Avisa hevder også at nordmannen er den første som blir erklært frisk fra viruset i Firenze.

Tett oppfølging

La Nationale skriver videre at nordmannen har vært i god form, til tross for feber i starten. De siste dagene har derimot vært helt symptomfrie, og dermed er studenten nå friskmeldt.

Nordmannen ble først behandlet på isolert avdeling for smittsomme sykdommer på et sykehus i regionen i Italia, før han ble plassert i karantene i sitt hjem i Firenze. Leger og annet helsepersonell skal ha fulgt opp nordmannen daglig.

Folkehelseinstituttet fulgte også nøye med på studenten gjennom kontakt med det italienske helsevesenet.

- Personen er bosatt i Italia, og følges opp av italiensk helsevesen, opplyste FHI den gang.

Vanskelig valg

Styreleder i ANSA Italia, Erlend Nordseth, har nettopp landet på Gardermoen. Nordseth har ikke hatt kontakt med den syke studenten, men forteller at flere andre har tatt kontakt den siste tida.

- Jeg har fått veldig mange henvendelser fra studenter de siste tre dagene som lurer på hva de skal gjøre, etter beskjeden om at alle i utlandet måtte hjem. For mange kom det som et sjokk, og veldig uklart å vurdere om de er boende eller på besøk, sier Nordseth til Dagbladet.

Selv har han valgt å dra hjem, etter som det er større muligheter for jobb hjemme i Norge.

- Det er ikke bruk for medisinstudenter i Italia. I tillegg fryktet jeg å bli sperret ute fra landet om jeg ble værende. Jeg tror absolutt de fleste studenter har tatt valget om å dra hjem på grunn av dette, sier han.

Nå må Nordseth i 14 dagers karantene. Den tida skal han bruke godt på å sende ut CV-er til sykehusene rundt om i landet for å høre om de trenger ekstra hjelp.

- Jeg tror at mange av medisinstudentene fra utlandet er villig til å dra hvor som helst for å hjelpe, så lenge de får et sted å bo, avslutter han.

Hele Norges coronakart