STORE ØDELEGGELSER: Orkanen Irma la store ødeleggelser bak seg før den forlot Karibia. Nå evakuerer Royal Caribbean Cruises øyene som statsminister Gaston Browne tidligere har kalt «ubeboelig». Foto: Royal Caribbean Cruises International
STORE ØDELEGGELSER: Orkanen Irma la store ødeleggelser bak seg før den forlot Karibia. Nå evakuerer Royal Caribbean Cruises øyene som statsminister Gaston Browne tidligere har kalt «ubeboelig». Foto: Royal Caribbean Cruises InternationalVis mer

Orkanen Irma

Norsk cruiseselskap evakuerer orkanrammede turister

Royal Caribbean Cruises mobiliserer skip og forsyninger for å hjelpe berørte øyer i Karibia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det norskeide selskapet, Royal Caribbean Cruises Ltd., sender tomme cruiseskip til Karibia for å evakuere turister. De frakter også forsyninger til øyene, som for øyeblikket lider av Orkanen Irmas ødeleggelser.

- Vi følger nøye med orkanens bevegelser og dens potensielle innvirkning på våre nåværende og kommende seilinger, sier markedsføringssjef Ellen Stebekk.

VÆRFENOMEN: Et svært uvanlig værfenomen har oppstått etter orkanen «Irma»s herjinger. Men at et helt hav tilsynelatende «forsvinner», er ikke så rart som mange tror. Video: CNN. Les hele saken her: http://bit.ly/2wRwuVS Vis mer

Kategori fire-orkanen som slo innover Florida søndag, ble mandag kveld nedgradert til en tropisk storm etter at den krysset grensen fra Florida og inn i Georgia.

- Vi mobiliserer nå skip og forsyninger for å hjelpe berørte øyer i Karibia. I samarbeid med amerikanske og lokale myndigheter sender vi skip til Saint Thomas og Saint Maarten, og vi står klare til å hjelpe i Key West, Tampa og andre steder, sier Stebekk.

Stebekk sier cruiseskipet «Adventure of the Seas», som har plass til 3800 passasjerer, hadde et humanitært stopp i Saint Maarten på søndag.

- Vi hadde leveranser av mat, vann, utstyr og evakuering av de med behov, sier hun.

Ifølge Stebekk har selskapet kansellert flere ruter for å utnytte skipene til humanitær innsats i Karibia.

- «Majesty of the Seas» har plass til 2800 passasjerer. Hun vil stoppe på Saint Thomas og Saint Maarten denne uken for å levere forsyninger og hjelpe til med evakuering. I tillegg har vi to andre skip, «Empress of the Seas» og «Enchantment of the Seas», som er klare til å hjelpe i Key West og Tampa når virkningen av stormen er kjent.

EVAKUERER TURISTER: Det norsk-amerikanske cruiserederiet har kansellert flere ruter for å benytte skipene til evakuering av turister. Foto: Royal Caribbean Cruises International
EVAKUERER TURISTER: Det norsk-amerikanske cruiserederiet har kansellert flere ruter for å benytte skipene til evakuering av turister. Foto: Royal Caribbean Cruises International Vis mer

Store ødeleggelser

Ekstremorkanen Irma la store ødeleggelser bak seg da den i forrige uke traff Karibia. Minst ni er døde som følge av orkanens herjinger på øyene, og blant de hardest rammede øyene er St. Martin (6 døde), Anguilla (1 død) og Barbuda.

På sistnevnte øy døde et to år gammelt barn som følge av stormen.

- Øya er knapt beboelig, sier statsminister Gaston Browne, ifølge BBC.

- Vi har aldri sett så store ødeleggelser. Vi snakker om hele øya. Barbuda er i stor grad totalødelagt, sier Michael Joseph, leder for Røde Kors' avdeling i Antigua og Barbuda, ifølge The Guardian.