Norsk cruiseskip grunnstøtte

Alle de over 2.500 passasjerene og 300 av besetningen ble evakuert da det norske cruiseskipet «Monarch of the Sea» gikk på et korallrev utenfor øya St.Maarten i Karibia i morges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PÅ GRUNN: «Monarch of the Sea» gikk på grunn i dag. Nær 3 000 mennesker måtte evakueres.

Skipet tilhører rederiet Royal Caribbean International og hadde vært i havn for å sette på land en syk passasjer da det berørte et korallrev klokken 6.30 i dag norsk tid. Skipet begynte straks å ta inn vann. Kapteinen seilte umiddelbart skipet til en bukt i nærheten og satte det på en sandbanke.
Skipet hadde i alt 2.557 passasjerer og et mannskap på 868.
Passasjerer med redningsvester ble sendt i land med lokale båter, og skipets egne livbåter ble ikke tatt i bruk. Folk kom i land kledd i både ballkjoler og pyjamas og ble innkvartert på lokale hoteller. Det er ikke meldt om noen skadde. Rederiet opplyser at man er i ferd med å frakte passasjerenes eiendeler i land, og det er tatt tiltak for å ordne med passasjerenes hjemreise.
Ifølge nyhetsmeldinger skal tre av skipets vanntette skott ha tatt inn vann. Til Sjøfartsdirektoratet opplyser rederiet at det er blitt betydelige skader på skipet, særlig på styrbord side, og at pumperom 1 og 2 ble fylt med vann. Maskineriet skal være intakt. Det er ingen tegn til oljeutslipp eller annen forurensing.
Øya St. Maarten tilhører De nederlandske antillene og ligger i nærheten av Puerto Rico.
(NTB-AFP-Reuters)