Norsk cruiseskip kolliderte

Tre mennesker ble skadd da det norske cruiseskipet «Norwegian Dream» kolliderte med et brennede containerskip i Den engelske kanal i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helikoptere fra den britiske kystvakten evakuerte de tre skadde fra det Bahamas-registerte norske cruiseskipet, som har 2.400 passasjerer. De tre skal bare være lettere skadd, ifølge den britiske kystvakten.

Mannskapet på 40 på det Panama-registrerte containerskipet «Ever Decent» var beskjeftiget med å slukke en brann om bord da skipene kolliderte. Skipet sto fortsatt i brann etter kollisjonen og tok inn vann. Det lå rett i sjøen etter å ha hatt kraftig slagside tidligere, og var blitt slept bort fra det norske skipet.

Helikoptere og livbåter var involvert i redningsoperasjonen utenfor sørøstkysten av England, ifølge en talskvinne for kystvakten i Dover.

- Slepebåter er på vei fra Dover, Ramsgate og Margate, men vi har ikke mer informasjon foreløpig, sa hun. I tillegg hadde et Nimrod overvåkingsfly situasjonen under oppsikt, og fem handelsskip sto klar til å assistere om nødvendig.

Det skal ikke være store skader på «Norwegian Dream», bortsett fra på den ene siden av brua, der det andre skipet traff. Tre containere ble kastet opp på cruiseskipets dekk da kollisjonen skjedde, mens andre containere gikk i sjøen. Etter sammenstøtet satte cruiseskipet kursen mot Dover for egen maskin.

Talskvinnen kunne ikke si noe om årsaken til kollisjonen. Det var lett vind og god sikt da den fant sted om lag 30 sjømil nordvest for Margate.

Etter kollisjonen forsøkte mannskapet på «Ever Decent» å kjøre båten inn på grunt vann for å sette den på grunn og dermed hjelpe brannmannskaper som kom fra Kent. Ifølge kystvakten kunne det være brannfarlige stoffer i lasten på skipet.

Kystvakten fikk de første meldingene om ulykken klokka 01.15 tirsdag (02.15 norsk tid).

«Norwegian Dream» ble bygd i 1992 og tilhører rederiet Norwegian Cruise Line. Den hadde kurs for Skandinavia da ulykken skjedde. «Ever Decent» ble bygd i 1997 og tilhører et rederi i Taiwan. Begge båtene er på i overkant av 50.000 bruttotonn.

(NTB-Reuters)

KRAFTIG SMELL: Kollisjonen mellom «Norwegian Dream» og lasteskipet var kraftig.