Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norsk diplomat: - Opptil 4.000 døde funnet i Khao Lak

Det er funnet mellom 3.000 og 4.000 døde i Khao Lak i Thailand etter flodbølgekatastrofen, ifølge en norsk diplomat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PHUKET (Dagbladet.no): - Våre folk rapporterer om mellom 3.000 og 4.000 døde bare i Khao Lak, sier diplomaten under forbehold om anonymitet til nyhetsbyrået AFP.

Utenriksdepartementet avviser overfor Dagbladet.no tallet.

- Ingen i UD kan ha belegg for å tallfeste dette, sier seniorrådgiver Tor Dalsnes til Dagbladet.no. Han har i dag overtatt ledelsen av departementets virksomhet i Phuket, og stiller seg helt uforstående til uttalelsene til diplomaten.

Ifølge Dalsnes kan ingen av departementets folk uttalt dette. Han avviser at noen av UDs folk har en slik oversikt.

- Ingen i UD kan ha belegg for å tallfeste dette, sier han videre. Vi har ikke hatt personell som driver med generell telling av omkomne. Det vil eventuelt være Kriopos som tar ansvar for, og de kom hit i dag tidlig.

Det offisielle dødstallet i Thailand er foreløpig 1.976, men myndighetene har varslet at tallet kan komme opp i om lag 6.800. Til nå er 345 av de døde identifisert som utlendinger. Khao Lak er et populært turistmål, så tallet på omkomne utlendinger fryktes å øke drastisk.

.

KATASTROFEOMRÅDE: Khao Lak er et av de verst rammede områdene i Thailand.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media