Norsk diplomat bortført

En norsk diplomat i Brussel kom fra det med livet i behold etter at han ble slått, sparket, truet med pistol og deretter innesperret halvt bevisstløs i bagasjerommet på sin egen bil natt til torsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trolig er det en organisert mafiagruppe som står bak det brutale overfallet.

Ingen er foreløpig pågrepet for mishandlingen, som skjedde i bydelen Waterloo 18 kilometer sør for Brussel. Mannen, som nå ligger sterkt forslått på sykehus i Brussel, blir trolig utskrevet i løpet av helga.

Ranet

Diplomaten, som er i 40-åra, hadde akkurat fylt bensin da han ble tvunget inn i førersetet av to menn med kniv og pistol.

Med våpnene rettet mot seg, ble han tvunget til å kjøre lenger ut på landet.

Der ventet tre medhjelpere som de to kidnapperne hadde tilkalt på mobiltelefon.

Diplomaten ble fratatt alle sine kredittkort, og truet til å oppgi alle sine kortkoder. Deretter ble han kastet inn i bagasjerommet på bilen.

Sparket

En time etter kom gjerningsmennene tilbake. Da gikk de langt hardere til verks.

Han ble slått i bakken, sparket og mishandlet, før han ble lempet tilbake til bagasjerommet og forlatt.

Diplomaten har forklart at årsaken angivelig var at han hadde oppgitt feil kode på ett av kredittkortene.

Tre- fire timer seinere våknet han og kunne knapt puste. Diplomaten greide å løsne en gummilist rundt bagasjelokket slik at han fikk inn litt luft. Med hell fikk han dirket opp bagasjelokket. Og kunne krabbe ut etter seks- sju timer innesperret. Han greide å kjøre hjem, og fikk tilkalt legehjelp.

Sikkerhetsråd

Hendelsen har rystet det diplomatiske miljøet i Brussel. Av hensyn til sikkerheten vil ikke diplomatmiljøet gjøre kjent hvem mannen. Den organiserte kriminaliteten i Brussel er farlig. Derfor får utsendingene råd om hvordan de skal forholde seg. En gyllen regel er at ingen skal spille helt, men gjøre som overgriperne sier. Velstående utseende og fine biler er også en sikkerhetsbelastning.