Norsk dragehus pryder Potsdam

Siden Murens fall har kommunale utredere og private investorer kjempet om framtida til den tidligere keiserlige matrosstasjonen Kongsnæs.

«VENTEHALLEN
»:
På nyåret skal det
åpnes restaurant
i dragestil-huset
som fra gammelt
av het «Ventehallen
», og som
nå etter mange
år er reoppført.
Foto: M. Heyde
«VENTEHALLEN »: På nyåret skal det åpnes restaurant i dragestil-huset som fra gammelt av het «Ventehallen », og som nå etter mange år er reoppført. Foto: M. Heyde Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

POTSDAM (Dagbladet): Michael Linckersdorff trakk til slutt det lengste strået. I disse dager framstår «Ventehallen» klar – med dragehoder på fasadene og utskårne akantusranker på veggene.

- Mange nuller, stønner investor Michael Linckersdorff teatralsk som svar på Dagbladets spørsmål om hva herligheten har kostet. Det er kjent at han la inn høyeste bud da kommunen for ti år siden solgte eiendommen. Med på kjøpet, fikk han leieboere som nektet å flytte, og styrtrike naboer som ikke ønsket trafikk på sin idylliske strandvei. I mellomtiden har han betalt ut leietakerne og vunnet rettssaken mot naboene. Så i sommer kunne det feires kranselag, hvor også en norsk diplomat var til stede.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer