Norsk drapsoffer ledet 70 ansatte i Kenya

- Vi har en stor oppgave å videreføre, sier styremedlem i Prosjekt Gatebarn etter sjokkmelding.

 DREPT I SITT EGET HJEM:  Jan Kristensen (73), leder for Prosjekt Gatebarn i Kenya, ble torsdag morgen funnet drept i Kisumu. Foto: Arild Reidarsen / NTB Scanpix.
DREPT I SITT EGET HJEM: Jan Kristensen (73), leder for Prosjekt Gatebarn i Kenya, ble torsdag morgen funnet drept i Kisumu. Foto: Arild Reidarsen / NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kari Gyllensten er styremedlem i Prosjekt Gatebarn og har besøkt prosjektene i Kenya en rekke ganger.

I formiddag fikk hun sjokkbeskjeden om at ildsjelen Jan Kristensen (73) var drept.

- Det var en fryktelig trist melding , og nå har vi en stor oppgave med å videreføre de store arbeidene som er satt i gang. Allerede i oktober skal vi åpne en ny sykestue i slummen i Kenyas tredje største by Kisumu, sier Gyllensten til Dagbladet.

Hun har avbrutt høstferie i Hedmark, og er på hjem hjem til Porsgrunn, der Jan Kristensen var en kjent forretningsmann før han brøt over tvert og flyttet til Kenya for 11 år siden.

Drev klesbutikk Da overlot han butikken Jans Klær til sønnen.

Den drepte 73-åringen har barn og barnebarn i Norge, og var gift med en lokal kvinne i Kisumu.

- Prosjekt Gatebarn er en frittstående hjelpeorganisasjon med utspring i Grenland. I Kenya har vi nærmere 70 lokalt ansatte med Jan Kristensen som leder. I tillegg drev han uavhengig, kristen forkynnelse. Hjemme var han tilknyttet pinsemenigheten Tabernaklet, sier Gyllensten til Dagbladet.

- Vi bygger og driver skoler for foreldreløse og gatebarn. I oktober i fjor åpnet vi en skole med plass til 214 elever, sa Kristensen til lokalavisa Varden i juli i år.

Da var neste prosjekt å få på plass en helseklinikk i Kisumu. Det er den som skal åpnes i neste måned.

I 2000 bygget han Jan's Academy, som ligger ved Victoriasjøen. Jan's Academy tilbyr førskole, grunnskole, videregående skole, college og lærerutdanning for mer enn 500 foreldreløsebarn, ifølge Varden.

Boka «Mitt kenyanske hjem», som ble utgitt for to år siden med Jostein Janøy som forfatter, omhandler Kristensens liv både i Kenya og hjemme i Norge.