Statsminister Jens Stoltenberg og utenriksminister Espen Barth Eide (t.v.) etter pressekonferansen der de informerte om gisselsituasjonen på Statoils anlegg i Algerie.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Statsminister Jens Stoltenberg og utenriksminister Espen Barth Eide (t.v.) etter pressekonferansen der de informerte om gisselsituasjonen på Statoils anlegg i Algerie. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Norsk E-tjeneste koblet inn i Algerie-saken

Norske myndigheter er tilbakeholdne med informasjon om hvordan de jobber med gisselkrisen i Algerie. Men i kulissene er en voldsom operasjon i full gang, ifølge VG.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VG skriver torsdag at E-tjenestens gisselforhandlere, som er regnet som noen av verdens ledende, er koblet på saken. Forsvarets spesialkommando (FSK) er også spesialtrent i terrorangrep mot oljeinstallasjoner.

Onsdag ble det satt krisestab i Utenriksdepartementet, og flere regjeringstopper møtte i regjeringens sikkerhetsutvalg: Statsminister Jens Stoltenberg bekrefter at både E-tjenesten og PST tar del i arbeidet med saken.

Fra kilder i etterretningsmiljøet får VG bekreftet at PST og E-tjenesten også jobber på spreng for å kartlegge mulige trusler mot andre norske oljeinstallasjoner - både i regionen og på norsk sokkel.

(NTB)