Forsvinningen av Kim Jong-un:

Norsk ekspert mistenker covid-19

Kim Jong-un har vært forsvunnet fra offentligheten siden 11. april og bare de aller nærmeste vet hvorfor.

BORTE: Kim Jong-un har vært borte på to viktige merkedager. Nå spekuleres det i hvorfor. Foto: AFP / NTB scanpix
BORTE: Kim Jong-un har vært borte på to viktige merkedager. Nå spekuleres det i hvorfor. Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nord-Koreas leder Kim Jong-un har ikke opptrådt offentlig siden 11. april, og ryktene svirrer for alvor rundt helsetilstanden hans.

Det hevdes at diktatoren har undergått en hjerteoperasjon, at noe gikk galt under den og det ryktes også at han har dødd.

Enkelte medier hevder at Kim oppholder seg i en «lokal region» utenfor hovedstaden Pyongyang, mens satellittbilder, tatt 21. og 23. april, viser at Kims 250 meter lange luksustog står ved togstasjonen i Wonsan.

- Jeg kjenner ikke til hva som skjer med Kim nå. Det er færre enn ti personer i hele verden som kjenner detaljene i dette. Det er medlemmer av husholdningen hans og legene, sier professor i Korea-studier Vladimir Tikhonov ved Universitetet i Oslo til Dagbladet.

Forsvunnet

Tikhonov understreker at dette ikke er første gang Kim forsvinner fra offentligheten. Det skjedde i mai i fjor, da han var borte i tre uker, og i april 2014.

- Ifølge observasjoner fra sørkoreanske leger veier han nå mest sannsynlig rundt 130 kg. Han er meget overvektig. Han røyker. Forståelsen er at han har hjerteproblemer. Han trener ikke og lever et meget usunt liv. Det er sannsynlig at han gjennomgår en eller annen form for medisinsk behandling, sier professoren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer