Norsk elitesoldat slåss mot IS-terrorister i Irak

Elitesoldaten «Mike» fra Norge slåss nå for å utrydde terroristene i Den islamske stat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ERBIL i Irak (Dagbladet): 30-åringen fra Østlandet sa i vinter opp jobben i Telemark bataljon og reiste til Irak. Der har grensejegeren fra GSV, veteranen fra Afghanistan og i flere år elitesoldat i Telemark bataljon kjempet mot terroristene i Den islamske stat.

Dagbladet møtte elitesoldaten noen få mil fra fronten i Nord-Irak, hvor «Mike» kjemper sammen med kurdere i Duhok Anti Terror Unit.

- Det er dem eller oss! Islamistene utrydder folk, det som har skjedd her er et grusomt folkemord, sier den norske elitesoldaten til Dagbladet.

I morgen - mandag - kan du lese hele historien om «Mike» i Dagbladet. Hvordan han bruker sin erfaring fra Forsvaret i kampen mot de fryktede terroristene i Den Islamske stat.

- Vi blir angrepet med bombekastere og selvmordsbombere har flere ganger forsøkt å ta seg inn i leieren vår.

Den kurdiske Peshmergha-militsen som «Mike» i dag er en del av, er klare til å være med på slaget om Mosul - islamistenes hovedstad i Irak - til høsten.

- Det vi har fått høre er at det i løpet av sensommeren blir en stor offensiv for å jage islamistene ut av Irak. Da blir slaget om Mosul avgjørende, sier «Mike».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.