Norsk elitesoldat slåss mot IS-terrorister i Irak

Elitesoldaten «Mike» fra Norge slåss nå for å utrydde terroristene i Den islamske stat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ERBIL i Irak (Dagbladet): 30-åringen fra Østlandet sa i vinter opp jobben i Telemark bataljon og reiste til Irak. Der har grensejegeren fra GSV, veteranen fra Afghanistan og i flere år elitesoldat i Telemark bataljon kjempet mot terroristene i Den islamske stat.

Dagbladet møtte elitesoldaten noen få mil fra fronten i Nord-Irak, hvor «Mike» kjemper sammen med kurdere i Duhok Anti Terror Unit.

- Det er dem eller oss! Islamistene utrydder folk, det som har skjedd her er et grusomt folkemord, sier den norske elitesoldaten til Dagbladet.

I morgen - mandag - kan du lese hele historien om «Mike» i Dagbladet. Hvordan han bruker sin erfaring fra Forsvaret i kampen mot de fryktede terroristene i Den Islamske stat.

- Vi blir angrepet med bombekastere og selvmordsbombere har flere ganger forsøkt å ta seg inn i leieren vår.

Den kurdiske Peshmergha-militsen som «Mike» i dag er en del av, er klare til å være med på slaget om Mosul - islamistenes hovedstad i Irak - til høsten.

- Det vi har fått høre er at det i løpet av sensommeren blir en stor offensiv for å jage islamistene ut av Irak. Da blir slaget om Mosul avgjørende, sier «Mike».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer