Norsk entreprenør får Bill Clinton som veileder

Har utviklet mobilsparing for fattige.

ENTREPRENØR-LAGET:  (f.v.) Charles Ojei fra Nigeria, Karl Oskar Teien fra Norge, Niketa Malhotra fra India, Saul Minkoff fra Canada, Mandy Vidalis fra Sør-Afrika. Foto: Simona Ioannoni
ENTREPRENØR-LAGET: (f.v.) Charles Ojei fra Nigeria, Karl Oskar Teien fra Norge, Niketa Malhotra fra India, Saul Minkoff fra Canada, Mandy Vidalis fra Sør-Afrika. Foto: Simona Ioannoni Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Allerede som 17-åring dro Karl Oskar Teien hjemmefra for å følge drømmen om å jobbe med utviklingsspørsmål. Etter å ha gått på en internasjonal skole i Norge ble Vestfoldingen inspirert til å dra ut i den store verden. Han jobbet som frivillig i Argentina og Peru og så med egne øyne hvordan fattigdommen virket inn på menneskers liv.

Så dro han nordover til Canada og begynte å studere internasjonale studier, og tok en master i San Fransisco, der han bor i dag.

Nå er nordmannen noen uker unna å få Bill Clinton som veileder i sitt mikrosparingsprosjekt, Pulse Active Food Savings.

- Dette er ny form for sparing hvor fokuset er på mat. Mange vil si at det er snakk om mobilsparing, men slik jeg ser det er det snakk om overførbare gavekort på mobilen som kan brukes til å betale for mat, sier Teien.

Ideen er genial i sin enkelhet. Fattige mennesker i utviklingsland får valget mellom å spare vekslepengene på mobilen eller få de utbetalt kontant, etter å ha kjøpt mat i butikken.

- Du går i butikken og kjøper mat for 80 kroner med en hundrelapp, da kan du velge å få vekslepengene på en mobilkonto. Hvis du én dag ikke har råd til å betale for maten i butikken,  kan du bruke pengene på kontoen, sier Teien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer