Eritrea-lastebilene:

Norsk-eritreisk «agent» skal vitne mot bøtelagt maskinhandler fra Kongsberg

PST har fått tak i partneren som formidlet militære lastebiler til Eritrea. 

TILTALT: Roger Jensen driver Roger Jensen Trading & co, og ble anklaget av FN for å bryte våpenembargoen mot Eritrea da han solgte norske og danske militærkjøretøy til landet. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
TILTALT: Roger Jensen driver Roger Jensen Trading & co, og ble anklaget av FN for å bryte våpenembargoen mot Eritrea da han solgte norske og danske militærkjøretøy til landet. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Tirsdag neste uke starter rettssaken mot maskinhandler Roger Jensen i Kongsberg som har formidlet tidligere militære lastebiler fra Forsvaret til militærdiktaturet i Eritrea.

Jensen og hans norsk-eritreiske samarbeidspartner Tekeste Tesfamicael ble i 2014 avslørt av FNs sanksjonskomité for Somalia og Eritrea for å drive utstrakt eksport av militært utstyr fra Norge til Eritrea.

Overraskende vending

I februar ble de to ilagt forelegg på 500.000 kroner hver. I tillegg er begge ilagt inndragning av én million kroner hver. Alternativt må de i fengsel i 120 dager.

Verken Jensen eller Tesfamicael godtok straffen den gangen, som er grunnen til at saken nå har endt i retten.

Nå viser det seg imidlertid at Tesfamichael har snudd og godtatt forelegg og inndragning som straff. Dette har Politiets sikkerhetstjeneste formidlet til både statsadvokaten og Roger Jensens advokat Morten Wexels.

- Dette kom overraskende på oss, vedgår Wexels, som ikke ønsker å spekulere i hvorfor Tesfamichael har snudd, og hva det vil bety for rettssaken mot hans klient.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer