Den tropiske stormen «Pabuk»:

Norsk familie forbereder seg på storm: - Vi har fylt opp med vann og kjeks

Familien Nærø er strandet på Koh Pangan. - Vi er bekymret.

<strong>STRANDET PÅ ØYA:</strong> Familien Nærø fikk ikke plass på båtene fra turistparadiset Koh Pangan. Nå er de strandet på øya og må vente på stormen som er ventet å komme. Foto: Privat
STRANDET PÅ ØYA: Familien Nærø fikk ikke plass på båtene fra turistparadiset Koh Pangan. Nå er de strandet på øya og må vente på stormen som er ventet å komme. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi skjønte vel egentlig først i går hvor alvorlig det kan bli. Det var ikke mulig å få plass med de siste båtene, sier Stig Nærø.

Nærø er på et helt års reise sammen med samboeren og deres tre barn. I Koh Phangan har de også fått besøk av barnas bestemor og tante. Familien har bodd i en bungalow på stranda. Som mange andre turister prøvde de å komme seg vekk fra øya i går, men alle båtene var fulle.

I dag meldes det at den tropiske stormen «Pabuk», som er på vei mot flere av Thailands populære feriesteder, er ventet å lage store ødeleggelser. Turistperler som kan bli rammet er blant annet Phuket, Koh Samui og Krabi.

- Båtene er innstilt fra nå og to dager framover. Nå har vi flyttet oss til et murhus 50 meter unna stranda. Vi har fylt opp med vann og kjeks, sier Nærø.

- Krysser fingre

Nærø forteller at det kommer lite informasjon om hva som skjer. Familien må på egen hånd få oversikt over situasjonen.

Meteorologisk institutt i Thailand melder i dag at stormen beveger seg vestover fra Indonesia og mot Thailandbukta. Fram mot lørdag er det også meldt om store mengder nedbør sør i Thailand.

- Det er tydelig at de ansatte på feriestedet her ikke har noen referanserammer for en slik storm. De kan ikke gi noe særlig svar. Vi har snakket med flere bekymrede turister i dag. Mange forlot øya med de siste båtene i morges, sier Nærø.

Han forteller at det for øyeblikket er i ferd med å blåse opp.

- Det er ingen dramatikk foreløpig. Det ser ut som om stormen dreier mer mot sør, så da blir det sannsynligvis mindre alvorlig her. Vi krysser fingre, sier han.

Bekymret

Ifølge Nærø er det vanskelig å vite hva de kan vente seg.

- Vi er bekymret. Vi har liten erfaring med tropisk storm. For to uker siden var vi lenger nord på øya. Da kom det et kraftig regnvær som førte med seg en overraskende kraftig flom. Den førte til mindre ødeleggelser rundt omkring. Vi så resultatet av to timers styrtregn. Det skaper bekymring for hva denne stormen, som er mye større, kan føre med seg, sier han.

Rådes til å holde seg innendørs

- Vi har løpende kontakt med våre reisende som befinner seg i Phuket og på Koh Samui. Vi har tatt kontakt med dem på sms i dag og har opprettet en døgnåpen telefon som de kan ringe når det er noe, sier Siri Røhr-Staff, informasjonssjef i Ving.

Reiseselskapet har for øyeblikket ni norske gjester på Koh Samui og 638 gjester som befinner seg i Phuket.

- Vi vet foreløpig ikke hvordan dette vil treffe, men vi følger situasjonen tett. Vi oppfordrer gjestene våre om å forholde seg til oss, hotellet de bor på og lokale myndigheter. Vårt råd er at gjestene holder seg innendørs og at de passer på løse gjenstander. Det er ikke farlig å oppholde seg på hotellene i Phuket, sier Røhr- Staff.

Fraråder ikke reise

Hun forteller at de reisende som har vært mest bekymret er de som reiser ned til Phuket i dag.

- De spør om det er sikkert. UD har ikke frarådet nordmenn å reise til Phuket. Vi forholder oss til UDs reiseråd. Flyet går som planlagt. Det er heller ikke kommet noen beskjed om evakuering fra lokale myndigheter, sier Røhr- Staff.

- Vi har 195 norske gjester på Krabi og Phuket. Vi har sendt SMS til våre reisende i dag om at det er varslet storm. Vi følger med på situasjonen og vil sende oppdateringer til våre kunder fortløpende, sier Nora Aspengren, informasjonsansvarlig i reiseselskapet TUI.

Hun råder også gjestene til å følge rådene fra stedene de bor på da situasjonen er forskjellig fra sted til sted.

- Vi er hele tiden tilgjengelig for våre kunder, sier Aspengren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer