EREZ GRENSEPOST:  En norsk familie på fem personer er på vei ut fra Gazastripen.   Arkivfoto: AP Photo/Tsafrir Abayov
EREZ GRENSEPOST: En norsk familie på fem personer er på vei ut fra Gazastripen. Arkivfoto: AP Photo/Tsafrir AbayovVis mer

Norsk familie på vei ut av Gazastripen

Mor med fem barn del av større uttransportering av utenlandske statsborgere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 ASHKELON/ISRAEL (Dagbladet.no): En norsk familie med mor og fem barn er på vei ut av Gazastripen som del i en større uttransportering av utenlandske statsborgere.

- Jeg kan bekrefte at en norsk familie med mor og fem barn er en del av uttransporteringen i dag, sier presseansvarlig Kristin Melsom i Utenriksdepartementet til Dagbladet.no.

Hun presiserer at den norske familien ikke er ute av Gazastripen ennå. Hun våger ikke fastslå når de er i endelig sikkerhet.

- Det er kun den norske familien vi kan bekrefte at er på vei ut på nåværende tidspunkt, sier hun.

— Familien er på vei fra Gaza by til grenseposten Erez, sier ministerråd Tor Wennesland til NTB.

Totalt har 14 norske statsborgere sittet fast på Gazastripen, uten mulighet for å komme seg ut. Det er usikkert når de øvrige åtte nordmennene vil kunne bli brakt til sikkerhet.

Onsdag var det håp om å få alle de norske ut, da Israel stanset bombingen av Gazastripen for å slippe inn humanitær hjelp. Situasjonen ved grensen ble imidlertid vurdert til å være for farlig for uttransportering.

Årsaken til at nordmenn nå blir igjen, er ikke kjent. UD har løpende kontakt med de norske i området.

— De har det etter forholdene bra, men det er klart at for hver dag som går er dette en belastning, sier Wennesland, til NTB.

Fredag i forrige uke slapp den første gruppa med utenlandske statsborgere ut fra Gazastripen. Blant dem var seks norske.

(Dagbladet.no følger saken.)