Norsk familie på vei ut av Gazastripen

Mor med fem barn del av større uttransportering av utenlandske statsborgere.

EREZ GRENSEPOST:  En norsk familie på fem personer er på vei ut fra Gazastripen.   Arkivfoto: AP Photo/Tsafrir Abayov
EREZ GRENSEPOST: En norsk familie på fem personer er på vei ut fra Gazastripen. Arkivfoto: AP Photo/Tsafrir Abayov Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

 ASHKELON/ISRAEL (Dagbladet.no): En norsk familie med mor og fem barn er på vei ut av Gazastripen som del i en større uttransportering av utenlandske statsborgere.

- Jeg kan bekrefte at en norsk familie med mor og fem barn er en del av uttransporteringen i dag, sier presseansvarlig Kristin Melsom i Utenriksdepartementet til Dagbladet.no.Hun presiserer at den norske familien ikke er ute av Gazastripen ennå. Hun våger ikke fastslå når de er i endelig sikkerhet.- Det er kun den norske familien vi kan bekrefte at er på vei ut på nåværende tidspunkt, sier hun.

— Familien er på vei fra Gaza by til grenseposten Erez, sier ministerråd Tor Wennesland til NTB.

Totalt har 14 norske statsborgere sittet fast på Gazastripen, uten mulighet for å komme seg ut. Det er usikkert når de øvrige åtte nordmennene vil kunne bli brakt til sikkerhet.Onsdag var det håp om å få alle de norske ut, da Israel stanset bombingen av Gazastripen for å slippe inn humanitær hjelp. Situasjonen ved grensen ble imidlertid vurdert til å være for farlig for uttransportering.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.