Norsk familie strandet på øde øy

En norsk familie fra Stavanger ble 17. mai funnet strandet på en øde øy utenfor Australia. Alt står bra til med de fire som forlot Norge i en seilbåten «Amanda» sommeren 1998 for å dra på jordomseiling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Familien, som består av mor, far og to barn på to og seks år kom fra forliset i god behold. Seilbåten de reiste med gikk på grunn utenfor Lady Musgrave Island på østkysten av Australia i dårlig vær. Sannsynligvis var et motorhavari årsaken til at båten «Amanda» gikk på grunn. Barna sov og seilene var nede da motoren sviktet. Det var 25 knops vind da nordmennene ble reddet ombord i oppsynsbåten, melder NTB.

Opplevelser

Det eldste barnet, Ingeborg på seks år, hadde et ønske om å se hai og blekksprut på jordomseilingen. Nå har hun fått oppleve langt mer spennende ting. Nemlig et forlis på en ubebodd øy utenfor Australias kyst.

Familien Vathne/Innbjo forlot Norge i juli 1998 med kurs for Skottland. Familien solgte huset sitt på Våland i Stavanger for å realisere drømmen om å seile jorda rundt.

Familien planla før de la ut på tur å besøke Irskesjøen, Biscaya og verdensutstillingen i Lisboa. Deretter skulle de sette skuta mot Tenerife og Karibia.

Jordomseilingen har vært planlagt i ti år. Skuta, en Lista-skøyte ble kjøpt på Stord for 12 år siden. Seilbåten er utstyrt med satelittnavigator, mellombølgeradio, autopilot, flåter og flere kasser med bøker, spill og leker.

PLANLAGT: De skipbrudne nordmennene har planlagt jordomseilingen i ti år.
UTSTYR: Seilbåten familien bruker er utstyrt med satelittnavigator, mellombølgeradio, autopilot, flåter og flere kasser med bøker, spill og leker.