Norsk feighet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tamiler har demonstrert i Oslo i seinere tid, slik eksiltamiler har gjort i mange store byer rundt om i verden, for å vise sin støtte til de over 200.000 tamilene på Sri Lanka som er presset inn i et lite område omringet av den srilankiske regjeringshæren. De mangler mat, medisiner, førstehjelp, vann. De som ikke blir drept av granater, skudd og bomber drepes av sykdom og feilernæring, og vi er vitne til en humanitær katastrofe av store dimensjoner.

Norske medier gir demonstrantene i Norge spalteplass, men det er alt. Vi fordømmer stormingen av den srilankiske ambassaden i Oslo, og en journalist i Aftenposten gikk så langt at han nærmest ga demonstrantene i Norge medansvar om SLA (Sri Lanka Army) nå går hardere til verks mot sivilbefolkningen.

Hva er poenget med å påføre ytterligere skyldfølelse og lidelse til en allerede avmektig diaspora?

Regjeringshæren har aldri vist nåde overfor sivilbefolkningen, det virker som den har bestemt seg for å utslette LTTE, de såkalte Tamiltigrene, og gjerne titusener av sivile, uavhengig hvilke demonstrasjoner tamiler utøver rundt i verden, uavhengig av mekling og norsk snikksnakk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.