Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norsk filmbølge

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det løsner for norsk film! «Elling»-regissør Petter Næss har fått 25 manus tilsendt fra Hollywood. Hvis alt går etter planen, regisserer han tre filmer for 20th Century Fox i løpet av noen år. Næss er den tredje norske regissøren som får prøve seg over there . Harald Zwart banet veien med «One Night at McCool's» i 2000, og i år kom oppfølgeren «Agent Cody Banks», som allerede har spilt inn over 50 millioner dollar. 22. august har Erik Skjoldbjærgs amerikanskproduserte «Prozac Nation» norgespremiere.

Interessen fra Hollywood viser at norsk film er i ferd med å bli stor, men også at det økonomisk sett lønner seg å lage filmer med et bredt nedslagsfelt - noe som tidligere har vært litt uglesett i den norske filmbransjen.

Nå er det på tide at myndighetene ser verdien av norsk film som kulturell og økonomisk eksportvare. Med økende filmdistribusjon ut av landet, kan også smal film finne veien til segmenterte publikumsgrupper verden over.