Norsk fireåring satt i Thailandsk fengsel

Ferieturen til Thailand ble et mareritt for en 31 år gammel alenefar fra Grimstad og hans fire år gamle sønn. Da faren ble tatt for besittelse av narkotika på ferieturen, ble han satt i fengsel. Sønnen måtte bli med.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge sosialsjef Vidar Gabrielsen i Grimstad, som har hatt tett kontakt med 31-åringen, skal fengselet de to ble plassert i ha hatt en svært dårlig hygienisk standard.

- Det har vært en veldig traumatisk opplevelse for gutten. En slik opplevelse gjør noe med et barn, og det ville aldri skjedd i Norge, det er helt klart, sier Gabrielsen til Fædrelandsvennen.

Løslatt mot kausjon

Han reiste i går til Thailand for å hente fireåringen hjem.

31-åringen ble løslatt mandag, etter at barnets besteforeldre i Grimstad stilte en kausjon på 14000 kroner. Både far og sønn befinner seg nå på hotell i Phuket.

Det var lørdag 31-åringen ble arrestert. Ifølge Gabrielsen, som har hatt jevnlig kontakt med 31-åringen, skal det ikke være store forseelsen mannen ble pågrepet for.

- Hva som skjer videre i forholdet far og barn avhenger av hva faren faktisk har gjort. Ifølge de opplysningene vi har nå, er det ikke veldig dramatisk. Men det blir gjort dramatisk i det landet han er i, sier Gabrielsen.

Kort tid

Pressetalsmann i Utenriksdepartementet (UD), Karsten Klepsvik, sier det var frivillig for alle parter at fireåringen ble med i fengselet.

- Han ble ikke fengslet, han var sammen med sin far og tilbragte veldig kort tid i fengselet, sier Klepsvik til Dagbladet.

Om det var timer eller dager, vil Klepsvik ikke kommentere.

- Barnet er blitt godt tatt vare på, sier han.

Ifølge Fædrelandsvennen ble imidlertid Agder politidistrikt og UD først kontaktet av 31-åringens familie søndag.

Fireåringen vil bli tatt hånd om av besteforeldrene når han kommer tilbake til Grimstad til jul.

For 31-åringen blir det ifølge Fædrelandsvennen en rettssak i Thailand i kjølvannet av denne saken.