Norsk firma eksporterer avansert avlyttingsutstyr

Har fått millionstøtte gjennom Innovasjon Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et norsk selskap skal være alene om en avansert avlyttingsteknologi som kan bli tatt i bruk i et av USAs største fengsler.

Ifølge Dagens Næringsliv har selskapet Squarehead Technology mottatt millionstøtte fra den norske staten gjennom Innovasjon Norge.

Det er i forbindelse med de nyeste lekkasjene fra varslernettstedet WikiLeaks at navnet til det norske firmaet har dukket opp.

Avlyttingsutstyret gjør det mulig å avlytte større områder med mye støy og mange mennesker, og teknologien skal kunne fange opp enkeltstemmer i en stor menneskemengde. Brukeren kan zoome inn på ønskede samtaler og isolere dem fra øvrig støy.

Dokumentene avslører at et av USAs største fengsler, Federal Correctional Institute i Otisville i New York, er i ferd med å kjøpe avlyttingsutstyret. Blant fengslets innsatte er storsvindleren Bernie Madoff.

Kjøpet vil bli gjennomført uten anbudsprosess fordi det norske selskapet er alene om å tilby denne teknologien, ifølge dokumentene.

Det norske firmaets utstyr skal også ha blitt markedsført under sikkerhetsmessen Milipol Qatar, som beskrives som en inngangsport til det svært lønnsomme sikkerhetsmarkedet i Midtøsten.

Dagens Næringsliv har ikke lykkes i å få noen kommentarer fra selskapets ledelse.

(NTB)