Norsk firma i finsk korrupsjonsskandale

Direktøren for det finske sjøfartsverket ble i dag arrestert, mistenkt for å ha tatt i mot bestikkelser fra det norske selskapet DSND Søndenfjeldske AS.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går gjennomførte politiet en flere timer lang ransaking i det finske sjøfartsverkets lokaler, og anholdte generaldirektøren og flere andre toppsjefer. I dag ble etatens direktør Kyösti Vesterinen arrestert. Samtlige arresterte ble løslatt i ettermiddag.

Ifølge den finske TV-stasjonen MTV3 er de arresterte lederne mistenkt for å ha mottat store bestikkelser fra det norske offshore-rederiet DSND Søndelfjeldske AS.

- Ingen kommentar

DSND Søndenfjeldske har i flere år chartret finske isbrytere til bruk som støtteskip for undervannsoperasjoner i Nordsjøen i sommerhalvåret. Leieprisen for de tre isbryterne er ifølge NTB på omlag 90 millioner kroner i året.

- Vi stiller oss helt uforstående til disse anklagene, sier administrerende direktør i DSND Søndenfjeldske AS, Gunnar Hirsti, til Dagbladet.

Finsk Økokrim mener inntektene Sjøfartsdirektoratet har ført opp i sine regnskaper er kunstig lave, og mener ledelsen må ha stukket unna penger.

- Avtalen er reforhandlet år for år, og den har blitt stadig gunstigere for finnene, sier Hirsti.

Har dere tatt med sjøfartsdirektøren på ferie, eller gitt ham noen form for gaver?

Mottok reiser av «plikt»
Mottok reiser av «plikt» Vis mer

- Ingen kommentar. Det må du spørre finnene om.

Hva tror du bakgrunnen for arrestasjonen kan være?

- Det vil jeg ikke spekulere i. Vi har et rent kommersielt forhold til det finske sjøfartsverket, og vi ser på dette som en intern finsk politisk strid.

bjorn.k.bore@dagbladet.no