Norsk firma trekkes inn i brasiliansk korrupsjonssak

Det norske selskapet Sevan Marine har innledet gransking etter at det er trukket inn i den store korrupsjonsskandalen rundt det brasilianske oljeselskapet Petrobras, skriver Dagens Næringsliv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er første gang et norsk selskap er nevnt i forbindelse med korrupsjonsskandalen som ruller over Brasil og som mange politikere er dratt inn i.

Mandag sendte Sevan Marine, som er basert i Arendal, ut en børsmelding om at selskapet har engasjert advokat for å granske påstander som er kommet fram i brasiliansk presse om Sevans brasilfilials tidligere sjef Raul Schmidt Felippe Junior.

Ifølge brasilianske medier mottok han 20,6 millioner dollar i perioden 2011-2015 og videreformidlet også bestikkelser til direktører i Petrobras. Schmidt var ansatt i Sevan fra 2001 til 2007 og var agent for selskapet også senere.

Ifølge medieoppslagene hadde Schmidt kontoer i en sveitsisk bank, og noen av overføringene til kontoene hans skal ha kommet fra Sevan.

Toppsjef i Sevan, Carl Lieungh, sier han er trygg på at ingenting uregelmessig har skjedd i hans tid som sjef siden 2011, da selskapet ble restrukturert og siden har hatt lite virksomhet i Brasil.
(NTB)