Norsk fjellklatrer (33) savnet på K2

- Vi er bekymret for Rolf, men håper det beste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den norske fjellklatreren Rolf Bae (33) er savnet under en ekspedisjon på K2 i Pakistan, melder NTB.

K2 er med sine 8611 meter verdens nest høyeste fjell etter Everest, men regnes som langt vanskeligere å bestige.

- Vi er bekymret, men håper det beste, sier pressekontakt for den norske K2-ekspedisjonen, Bjørn Sekkesæter, til Dagbladet.no.

Var på vei til toppen med kona

Bae var på vei til toppen av K2 sammen med ektefelle og klatrekollega Cecilie Skog (33) fredag kveld, og ble meldt savnet i natt etter at han ikke kom ned igjen til ekspedisjonens leir på 8000 meter. Også Øystein Stangeland (39) og Lars Nessa (29) var med på ekspedisjonen.

- Cecilie Skog ringte meg klokka 03.15 i natt norsk tid (07.15 lokal tid). Hun og de to andre var på plass i leiren på 8000 meter, men ikke Rolf Bae. Det var dårlig forbindelse og dårlig mobilbatteri, så vi pratet ikke lenge. Jeg vet ikke hvor lenge det var siden de hadde sett Rolf, men det er all grunn til å ta henvendelsen alvorlig. Jeg har varslet familien, sier Sekkesæter til Dagbladet.no.

Han var i kort kontakt med Cecilie Skog seinest klokka 11.25 i formiddag.  Da hadde de tre andre nordmennene kommet med til neste leir på 7400 meter, men hadde fortsatt ikke sett eller hørt noe til Rolf Bae.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer