PREGET: Det er andre gang på tre år sjefinstruktør Lars Kjellberg opplever en dødsulykke ved East Phoenix Aviation. Han forteller at det norske miljøet skal bruke dagen på å snakke sammen og ta vare på hverandre. Foto: JOHN LUCE / DAGBLADET
PREGET: Det er andre gang på tre år sjefinstruktør Lars Kjellberg opplever en dødsulykke ved East Phoenix Aviation. Han forteller at det norske miljøet skal bruke dagen på å snakke sammen og ta vare på hverandre. Foto: JOHN LUCE / DAGBLADETVis mer

Norsk flyinstruktør (22) omkom i styrt

Ulykke i Florida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En norsk flyinstruktør omkom i en styrt i Florida i går kveld, melder VG.

- Det er en forferdelig tragisk hendelse. Nå håper vi de pårørende blir ivaretatt på en god måte, sier Thor Alvik, daglig leder for Luftfartsskolen, til Dagbladet.

Krasjet like etter takeoff Ifølge regionavisa Orlando Sentinel krasjet flyet like etter takeoff fra Daytona internasjonale lufthavn og tok fyr.

Den norske 22-årige kvinnen var instruktør ved flyskolen Phoenix East Aviation, som mottar norske elever i regi av Luftfartsskolen her hjemme.

- Ulykken skjedde klokka 22.00 lokal tid - altså 04.00 i natt norsk tid. Vi vet foreløpig ikke noe om årsaken, men er i løpende kontakt med vår partnerskole Phoenix East Aviation, sier daglig leder Alvik til Dagbladet.

Han opplyser at kvinnens nærmeste pårørende er varslet om dødsfallet, og forklarer at 22-åringen var ferdig med sin trafikkflygerutdannelse i USA, men holdt på med etterutdanning som instruktør, før hun skulle ta den europeiske delen av utdanningen.

- Skal ta vare på hverandre Kjellberg er sjefinstruktør ved East Phoenix Aviation, og forteller at det norske miljøet, som til sammen teller ca. 60 personer, er tett. Han kjente også den avdøde instruktøren.

- Det er fremdeles tidlig morgen her borte. Når folk våkner, skal vi ta vare på hverandre, holde sammen og prate om det som er skjedd. Vi sender tanker til familien hjemme, sier han til Dagbladet.

Kjellberg opplyser at ulykken skjedde under en vanlig treningstur med en Cessna 172.

- Det er for tidlig å si hva som har vært årsaken til ulykken. Nå skal vi bistå politiet og havarikommisjonen så godt som mulig, sier han.

Dette er andre gang på tre år at East Phoenix Aviation opplever en dødsulykke med nordmenn innblandet. I februar 2011 styrtet en Cessna 172 i havet med to unge norske menn om bord.