Norsk flyinstruktør (22) omkom i styrt

Ulykke i Florida.

PREGET: Det er andre gang på tre år sjefinstruktør Lars Kjellberg opplever en dødsulykke ved East Phoenix Aviation. Han forteller at det norske miljøet skal bruke dagen på å snakke sammen og ta vare på hverandre. Foto: JOHN LUCE / DAGBLADET
PREGET: Det er andre gang på tre år sjefinstruktør Lars Kjellberg opplever en dødsulykke ved East Phoenix Aviation. Han forteller at det norske miljøet skal bruke dagen på å snakke sammen og ta vare på hverandre. Foto: JOHN LUCE / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En norsk flyinstruktør omkom i en styrt i Florida i går kveld, melder VG.

- Det er en forferdelig tragisk hendelse. Nå håper vi de pårørende blir ivaretatt på en god måte, sier Thor Alvik, daglig leder for Luftfartsskolen, til Dagbladet.

Krasjet like etter takeoff Ifølge regionavisa Orlando Sentinel krasjet flyet like etter takeoff fra Daytona internasjonale lufthavn og tok fyr.

Den norske 22-årige kvinnen var instruktør ved flyskolen Phoenix East Aviation, som mottar norske elever i regi av Luftfartsskolen her hjemme.

- Ulykken skjedde klokka 22.00 lokal tid - altså 04.00 i natt norsk tid. Vi vet foreløpig ikke noe om årsaken, men er i løpende kontakt med vår partnerskole Phoenix East Aviation, sier daglig leder Alvik til Dagbladet.

Han opplyser at kvinnens nærmeste pårørende er varslet om dødsfallet, og forklarer at 22-åringen var ferdig med sin trafikkflygerutdannelse i USA, men holdt på med etterutdanning som instruktør, før hun skulle ta den europeiske delen av utdanningen.

- Skal ta vare på hverandre Kjellberg er sjefinstruktør ved East Phoenix Aviation, og forteller at det norske miljøet, som til sammen teller ca. 60 personer, er tett. Han kjente også den avdøde instruktøren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer