Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Norsk flyplass blant verdens skumleste

«Neglebitende landinger og rystende avganger - spenn deg fast når du nærmer deg disse flyplassene.»

VERSTING: - Pilotene må fly inn på en litt spesiell måte. Men de blir aldri overrasket over forholdene. De sier at de skjerper seg ekstra når de lander hos oss, og er forberedt på alt, sier lufthavnsjef Jon Granheim. Dette bildet er tatt på en rundreise på Vestlandets versting-flyplasser dager etter flyulykken på Stord.  Foto: Adrian Øhrn Johansen / DAGBLADET
VERSTING: - Pilotene må fly inn på en litt spesiell måte. Men de blir aldri overrasket over forholdene. De sier at de skjerper seg ekstra når de lander hos oss, og er forberedt på alt, sier lufthavnsjef Jon Granheim. Dette bildet er tatt på en rundreise på Vestlandets versting-flyplasser dager etter flyulykken på Stord. Foto: Adrian Øhrn Johansen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Sandane lufthavn i Sogn og Fjordane havner på lista nettstedet Travel and Leisure har laget over de mest skremmende og krevende flystripene.


«Neglebitende landinger og rystende avganger - spenn deg fast når du nærmer deg disse flyplassene,» åpner Travel and Leisure med i sin oversikt over nevepirrende lufthavner verden over.

På lista, som blant annet inneholder pilotmareritt som stupbratte høyfjellsflyplasser, smale øyer og manøvrering rundt sikkerhetssonene ved Det Hvite Hus, havner også Sandane lufthavn, Anda.


- Sandane er jo en unik flyplass, omgitt som den er av fire fjorder og med sjø i begge ender av rullebanen. Det som gjør landingsforholdene krevende er at pilotene må fly inn på en litt spesiell måte. Men de blir aldri overrasket over forholdene. De sier at de skjerper seg ekstra når de lander hos oss, og er forberedt på alt, sier lufthavnsjef Jon Granheim til NRK.


Sandanes rullebane er bare 800 meter lang og går på tvers av halvøya mellom Utfjorden og Gloppefjorden. Det kuperte terrenget gir også ofte vanskelig flyvær. Nå skal imidlertid rullebanen utvides med 150 meter.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media