<strong> SVÆRT REISEVANT OG PLIKTOPPFYLLENDE:</strong>  Familie og venner er bekymret for at noe alvorlig kan ha tilstøtt flyvertinne Monica Barstad fra Sandnes. Foto: Familien/privat.
SVÆRT REISEVANT OG PLIKTOPPFYLLENDE: Familie og venner er bekymret for at noe alvorlig kan ha tilstøtt flyvertinne Monica Barstad fra Sandnes. Foto: Familien/privat. Vis mer

Norsk flyvertinne (26) savnet i Aten

Fredag kl. 11.32:«Er i Aten, tar snart kontakt» - Hun er ikke en som går seg bort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Søndag 26. mai dro de to venninnene og flyvertinne-kollegene i Norwegian på privat impulstur til Aten. Torsdag 30. mai skulle Monica Barstad (26) videre til Santorini og Kreta, mens venninnen dro hjem til Stavanger.

Den svært reisevante og pliktoppfyllende flyvertinnen fra Sandnes hadde noen ekstra fridager før hun skulle hjem og sykle Norsjørittet i Egersund lørdag 8. juni.

Der stilte foreldrene med sykkelen hennes, men datteren dukket ikke opp.

Det siste livstegnet var en sms til faren hjemme i Sandnes fredag kveld.

- Ligner ikke Monica Siden har det bare vært automatisk mobilsvar på telefonen, og norsk politi og den norske ambassaden i Hellas har opprettet en savnetsak.

Både familie og venner frykter for at noe alvorlig kan tilstøtt den 26 år gamle kvinnen, og faren har dratt til Aten for å bistå og få fortgang i leitingen.

- Dette ligner ikke Monica på noen måte, og derfor dro far og jeg til politiet i Stavanger lørdag ettermiddag og innleverte skriftlig savnet-melding. Vi frykter at noe alvorlig har skjedd, sier moren Anne Karin Barstad Egeland til Dagbladet.

Politiet hadde ikke tid Familien har gått ut med en savnetmelding også på Facebook, men tidlig mandag ettermiddag har det ikke kommet tips fra norske turister eller andre som har sett Monica, sier broren Runar Egeland til Dagbladet.

Moren er skuffet over at politiet i Stavanger avlyste det planlagte avhøret søndag med ferievenninnen og kollegaen fordi de ikke hadde tid.

Nå er saken overført til politistasjonen i Sandnes.

Der sier etterforskningsleder Odd Olav Reisæter at politiet har gått den vanlige tjenesteveien med savnetmeldinger på nordmenn i utlandet, det vil si til Kripos, som går videre til Utenriksdepartementet som igjen ha varslet ambassaden i Aten.

- Vi har ikke fått noen tilbakemeldinger, sier etterforskningslederen til Dagbladet.

- Hun går seg ikke bort Venninnen og kollegaen som dro hjem fra Aten etter fire dager, er også bekymret.

- Hun er ikke en som reiser ut i verden og går seg bort, for å si det sånn. I tillegg til at hun er reisevant i jobben i Norwegian, har hun blant annet jobbet et år i Australia.

- Og hvis problemet er at mobilbatteriet var flatt, så hadde hun greid å finne en lader i en stor by, sier venninnen og kollegaen til Dagbladet.

Santorini - Kreta Da hun dro hjem 30. mai, skulle Monica treffe en annen norsk venninne på Kreta. Hun kom ikke dit før et par dager etter, og Monica skulle stoppe på Santorini på veien til Kreta.

- Så vidt jeg forstår av meldinger på Facebook, har hun vært innom Santorini og dratt videre til Kreta, som planlagt. Sist fredag 7. juni, kl. 11.32 norsk tid, sendte hun meg en sms. Hun skrev at hun var i Aten og skulle ta kontakt seinere. Og så punktlig som hun er regnet jeg med at det var innen lørdag. Da skulle hun sykle Norsjørittet.

- Vi pratet om akkurat den lørdagen da vi var i Aten sammen. Og det var ikke det minste som tydet på at hun hadde planer om å ta en ekstra ferieuke med avslått telefon, sier venninnen og Norwegian-kollegaen.

Hun var selv på politihuset i Stavanger lørdag kveld. Da politiet ringte søndag og sa at de ikke kunne prioritere en prat med henne da som avtalt, synes hun det var «rart» at hun ikke fikk noe klart svar  om hun skulle komme tilbake mandag.

Og siden har hun ikke hørt noe.

Flytrøbbel Ifølge moren Anne Karin Barstad Egeland ringte datteren til sin far siste fredag om reisealternativene for å rekke hjem til sykkelrittet.

Fredag kveld sendte hun en sms om at hun gikk for å legge seg og at det var blitt noe kluss med flyforbindelsene.

Siden har ingen kjente fått kontakt med Monica Barstad.

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer