Norsk Folkehjelp: - Frp lyver om asylsøkere

Beskylder Siv Jensen for å manipulere med fakta.

- SIV, DU LYVER! Norsk Folkehjelp er ikke nådige i sin karakteristikk av Frp's formann. Foto: LISE ÅSERUD/SCANPIX
- SIV, DU LYVER! Norsk Folkehjelp er ikke nådige i sin karakteristikk av Frp's formann. Foto: LISE ÅSERUD/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Norsk Folkehjelp beskylder Fremskrittspartiets leder Siv Jensen for å lyve og manipulere med fakta når hun sier at Oslo flommer over av kriminelle dopselgende asylsøkere som voldtar jenter «uten grunn».

«Det vi ser i Oslo er en flom av kriminelle asylsøkere som selger dop og voldtar jenter uten grunn,» sa Frp-leder Siv Jensen til statsminister Jens Stoltenberg under en duell på TV 2 onsdag i forrige uke.

- Sett inn ordet «jøder» i stedet for «asylsøkere» i det Siv Jensen sier, så skjønner alle at dette er langt, langt over grensen for det som er akseptabelt, sier generalsekretær Petter Eide i Norsk Folkehjelp til Klassekampen.

Han mener at Jensens uttalelser er på kanten av, eller bryter med, straffeloven når det gjelder hatefulle ytringer.

- Siv Jensen manipulerer med fakta og kommer med blanke løgner. Dette er ett av de retoriske grepene hun benytter i uttalelsene sine, sier Eide.

Jensen bruker dessuten ladede begreper som skal vekke negative følelser rundt asylsøkere, heller enn å legge fram fakta. Videre gjemmer hun seg bak folkelige forestillinger og tar Oslo-borgerne til inntekt for sitt syn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.