Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norsk Folkehjelp: - Frp lyver om asylsøkere

Beskylder Siv Jensen for å manipulere med fakta.

- SIV, DU LYVER! Norsk Folkehjelp er ikke nådige i sin karakteristikk av Frp's formann. Foto: LISE ÅSERUD/SCANPIX
- SIV, DU LYVER! Norsk Folkehjelp er ikke nådige i sin karakteristikk av Frp's formann. Foto: LISE ÅSERUD/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Norsk Folkehjelp beskylder Fremskrittspartiets leder Siv Jensen for å lyve og manipulere med fakta når hun sier at Oslo flommer over av kriminelle dopselgende asylsøkere som voldtar jenter «uten grunn».

«Det vi ser i Oslo er en flom av kriminelle asylsøkere som selger dop og voldtar jenter uten grunn,» sa Frp-leder Siv Jensen til statsminister Jens Stoltenberg under en duell på TV 2 onsdag i forrige uke.

- Sett inn ordet «jøder» i stedet for «asylsøkere» i det Siv Jensen sier, så skjønner alle at dette er langt, langt over grensen for det som er akseptabelt, sier generalsekretær Petter Eide i Norsk Folkehjelp til Klassekampen.

Han mener at Jensens uttalelser er på kanten av, eller bryter med, straffeloven når det gjelder hatefulle ytringer.

- Siv Jensen manipulerer med fakta og kommer med blanke løgner. Dette er ett av de retoriske grepene hun benytter i uttalelsene sine, sier Eide.

Jensen bruker dessuten ladede begreper som skal vekke negative følelser rundt asylsøkere, heller enn å legge fram fakta. Videre gjemmer hun seg bak folkelige forestillinger og tar Oslo-borgerne til inntekt for sitt syn.

- Alt dette sauses sammen på en måte som skaper det lovteksten vil kalle «ringeakt» for en gruppe, sier Eide.

Jensen er uenig.

- Vi har reist en viktig debatt om asylpolitikken, fordi vi mener det er viktig å få kontroll på situasjonen. Det er ikke det minste rasistisk, sier hun.

Norsk Folkehjelp burde heller være opptatt av å få ned saksbehandlingstiden til asylsøkere som venter på svar, mener Frp-lederen.

(NTB)

 

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!