Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norsk Folkehjelp: - Soldater i Irak er sløseri

Norsk Folkehjelp mener regjeringen søler bort penger ved å sende norske militære mineryddere til Irak, og tror dette bare er en måte å tekkes okkupasjonsmakten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er forferdelig lite målrettet. Å søle bort penger på å sende norske militære mineryddere ser jeg ikke poenget med. Det er bare et spill for galleriet, sier leder Per Nergaard for minerydderenheten i Norsk Folkehjelp.

Regjeringen vurderer å sende mineryddere fra Telemark bataljon til Irak for å delta i en gjenoppbyggings- og stabiliseringsstyrke. Norsk Folkehjelp er svært kritisk til måten regjeringen prioriterer.

- Dette virker mer som et framstøt for å tekkes okkupasjonsmakten enn vilje til å tilfredsstille de humanitære behovene i Irak, skrev generalsekretær Eva Bjøreng i Norsk Folkehjelp nylig i et leserinnlegg i Dagbladet.

Folkehjelpa mener at Irak ikke trenger flere soldater, og at det derfor er feil å sende norske militære mineryddere til landet. Lederen for minerydderenheten i Norsk Folkehjelp, Per Nergaard, utdyper kritikken:

- Å sende 30 mann på norske lønninger ser vi ikke meningen med. Minerydderarbeid er veldig arbeidsintensivt, og krever mange folk. I en sånn kontekst er det meningsløst å sende norske mineryddere, sier Nergaard.

Han anslår at det koster om lag halvannen million kroner i året å sende og ha en norsk minerydder i Irak, mens en lokal minerydder vil koste om lag 20000 i året. - Og de kan gjøre samme jobben, sier Nergaard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media