Norsk Folkehjelp-ansatt fikk blåst ut vinduer

Hektisk ringing fra Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Norsk Folkehjelps stedlige representant i Palestina, Kirsten Belck-Olsen er hjemme i Norge i julen og følger situasjonen i Gaza nøye.

I dag har hovedoppgaven vært å finne ut om Norsk Folkehjelps sju ansatte i Gaza har klart seg.

- Vi har fått kontakt med seks av dem og den siste antar vi har det bra. Telefonen hans ringer, men vi har ikke fått tak i ham ennå. Alle har det fint fysisk, men er selvfølgelig svært preget av det som har skjedd. En av våre ansatte fikk alle vindusrutene blåst ut og må finne seg et annet sted å sove i natt, sier hun til Dagbladet.no.

Hun tror at palestinerne er redde for hva som kommer.

- Palestina er ikke overrasket over angrepet, men det var så voldsomt og så mange skadde. De er redde for at det skal komme mer. Det er så mange som bor der, det er så tett befolket og det er vanskelig å si at man bomber militære mål. De har bombet treningsleire for militante, flere politistasjoner, blant annet en stasjon hvor det var en seremoni. Israel bombet også et passkontor, det er klart det vil være sivile på disse stedene også.

Belck-Olsen har sittet foran tv-skjermen i dag og sett bilder fra Gaza.

- Bildene er fæle. Det er forferdelig å sitte hjemme og se på dette her, selv om jeg er trygg. Det hadde vært godt å være der, både for å vise støtte og solidaritet, og få se skadene med egne øyne.

Hjelpearbeideren reiser tilbake på nyåret, hvis hun slipper inn. De aller fleste hjelpearbeiderne, diplomater og journalister har blitt nektet innreise den siste tiden.

Hun er bekymret for den humanitære situasjonen.

- I går slapp de inn 90 lastebiler, vanligvis må de ha 400 lastebiler om dagen for å holde normalen. Folk msiter håpet. Hva skal skje videre, det er veldig lite lyspunkter, sier hun.

PÅ JULEBESØK I NORGE: Kirsten Belck-Olsen håper de sju ansatte i Norsk Folkehjelp i Gaza ikke er skadd. Foto: SCANPIX .
PÅ JULEBESØK I NORGE: Kirsten Belck-Olsen håper de sju ansatte i Norsk Folkehjelp i Gaza ikke er skadd. Foto: SCANPIX . Vis mer